Cvičení po porodu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #45139 9.8.2011 9:41

Jsem 2 měsíce po porodu, nevíte, zda je možné už cvičit aerobic a využít veškeré posilovací cviky, nebo je něco ještě zakázáno, nebo nedoporučováno ? Děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Podle mě můžeš začít normálně cvičit. Pokud se cítíš dobře, nic tě nebolí, tak proč ne. Samozřejmě je lepší začít pomalu, s rozumem, ale to platí pro každý začátek cvičení.

  • taky bych ještě doporučila věnovat pozornost tomu, at to moc nepřeženeš. do mléka by se potom mohla začít vyplavovat (tuším že to je) kyselina mléčná a dítku by potom mlíčko nemuselo chutnat. kamarádka chtěla začít cvičit a zjistila, že potom po cvičení nemůže dceru nějakou dobu kojit, protože ta mléko odmítá.

  • Pokud kojíš, tak na aerobní a kardio cvičení pozor. Jak píše Whitehorse, tak při náročnějším cvičení Tvé tělo produkuje kyselinu mléčnou, která se snadno dostane do mléka a to je pak hořké. To, že produkuješ kyselinu mléčnou poznáš tak, že Tě po cvičení (ale spíše až druhý den) bolí svaly. Tak pozor, ať si mlíčko nezničíš. Já jsem začínala tak, že jsem chodila nejprve na pilates a po tom, co jsem přestala kojit jsem přešla na aerobic a posilku.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 225 otázek, kterým se dostalo 271 591 odpovědí a 409 750 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist