Cviceni a snazeni se o miminko

Otázku položila: Anonymní uživatelka #367848 17.4.2017 19:37

Ahoj holky. Chci se zeptat na vas nazor.. Mam nejake ty kila navic (a myslim tim velkou nadvahu) a snazime se s pritelem o miminko. Uvazovala jsem ze bych zacala chodit na nejake cviceni. Jednu dobu zpatky jsem chodila na HIIT funkcni treninky... uz ale nemam fyzičku.. Vzhledem k tomu ze je toto cviceni zahul, myslite ze je v poradku tohle zacit cvicit, nebo man spise zvolit neco "volnejsiho"? Treba Jillian..? Diky za vasr nazory :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Janicka0517.4.2017 20:02

    Ahoj, ja jsem pri snazeni chodila na kruhove treninky a taky nejsem zadny drobek. A zadarilo se nam a dokonce do 6 mesice jsem tam porad chodila. Takze si myslim, pokud jsi zdrava, tak by to problem byt nemel. Jen se ze zacatku moc neprepinej, aby sis spis neuskodila, ale to i v případě, ze byste se nesnazili.

  • Ahoj :)
    No pokud teď necvičíš vůbec a nemáš vůbec fyzičku, tak ona ani ta Jillian nebude brnkačka :)
    Jinak já bych se toho nebála, ono je to i lepší před těhotenstvím třeba dát něco dolů. I mít trošku fyzičku na porod je prý fajn. Takže pokud nemáš nějaké zdravotní problémy, tak směle do toho! :)

  • Myslím, že můžeš klidně začít. Alespoň nebudeš tolik myslet na snažení, dáš nějaký kilčo dolů. Vrhni se do toho a nehledej výmluvy. Kdybys pak zjistila, že jsi těhu mužeš přestat nebo přejít na něco lehčího.

  • sisterrys17.4.2017 21:01

    Zkušenost nemám, já jsem to cvičení furt odkládala, až jsem nakonec otěhotněla :-D.
    Jinak Jillian bych s výraznou nadváhou moc nedoporučovala, jednak je to fakt záhul a jednak je to dost namáhavé na klouby (neustálé poskoky). Zkus třeba plavání, posilování, nějaké protahovací cviky.
    Jinak, jak píše anonymka, že je třeba fyzička na porod, tak s tím teda nesouhlasím. Porod je fyzicky náročný, ale není na něj třeba mít nějakou extra fyzičku. Není to prostě náročný jako běh nebo nějaké cvičení. Spíš je to tak, že fyzicky vyčerpá, těžko se to popisuje.

  • piprdka18.4.2017 8:00

    Já bych pro začátek při vysoké nadváze zařadila spíš plavání, rychlou chůzi, pilates a podobné cvičení prosté od náporu na klouby.. rozhodně je nejdůležitější posílit svaly pánevního dna a celkově core (střed těla), to má také velký vliv na otěhotnění. A všechnu tuto snahu doplnit vhodným jídelníčkem. Jinak mně doktor říkal, že když otěhotním v nativním cyklu, tak že na cvičení můžu chodit normálně bez omezení.. minimálně do vynechání ms.. pak že se domluvíme dál..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 484 odpovědí a 409 676 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist