Cvičení P90X

Otázku položila: Bývalá uživatelka #32543 25.10.2011 19:52

Máte někdo zkušenost s tímto cvičením? Na internetu jsem četla samé pozitivní diskuze, na youtube i na facebooku je celkem velká motivace, když je vidět, co se dá zvládnout za "pouhých" 90 dní.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, začala jsem s P90X, chci se zde podělit o své dojmy a zkušenosti z tohoto programu. Nečekám žádné extra zázraky, potřebuji se spíš vrátit do formy a shodit 5-7 kg, Program jsem se rozhodla doplnit suplementy a to proteinem (protože ho sním jen málo v běžné stravě), mám 60% whey protein fitness authority a jsem z něj nadšená protože chutná jak výborný koktojl a zažene hlad jako malá svančinaka. K tomu L-Carnitin a Fat stove gel. FSG mohu taky jen doporučit, nevím jestli finguje jako spalovač, ale je výborné nabouzedlo. Stačí si dát 15 ml a i když přijdu utahaná domů, dokážu po nich cvičit i 2-3 hodiny.

    Takže moje první dojmy z P90X jsou vysoce pozitivní. Často jsem se na netu setkala s názorem že je to extrémní cvičení. Extrémní je podle mě v tom že se cvičí fakt každý den aspoň hodinu, ale nemyslím že pro trochu trénovaného člověka je to extrémní záhul. Docela super považuji cvičení na břich, AB Ripper dává mým tukovým polštářům zabrat. Docela slušná makačka mi přijde i disc 02 Plyometrics, v podstatě hodinová skákačka. Je to jediný kurz u kterého jsem poctivě propotila tričko. Všechna ostatní cvičení mi přijde pohodová protahovačka.

  • Jinak moje startovní váha je 75kg, výška 173 cm.

    Začala jsem cvič. 01 Chest Beck což je pro začátek docela makačka, v podstatě furt jen kliky a shyby (s těma mám problém).
    02 Plyometric - je podle mě nejpoctivější hodina, u té se zahřeji až až.
    03 Shoulder and Arms - už mi přišla pohoda. Zdvihačka činek, já jsem jela s 1,5 l flaškama. Časem pořídím i činky, hodí se i v ostatních cvičeních. Moc mě to nebavilo, ale dá se zvládnout.
    04 Yoga z ní jsem popravdě trochu zklamaná, i když ji jinak občas cvičím již několik let. Vadí mi hlavně hodně pomalé tempo, i když fakt je, že se jedná o opravdu poctivé protažení. Dám ji ještě jednu šanci. Cvičila jsem místo toho power yogu podle sebe.
    05 Legs and Back - posilování nohou a zad, protahování, dřepy, výskoky. Mám silný nohy z běhání i kola, takže pro ně naprostá pohoda.
    06 Kenpo - byla jsem zvědavá co se skrývá pod tím názvem, jedná se o různé kopaní, otočky, údery. Pro mě docela přijemná rozcvička.
    07 Stretch - mě čeká zítra, tak jsem zvědavá jaký bude.

    Jinak je to moje první domácí cvičení, zpočátku jsem se cítila blbě a měla jsem strach, ale teď už se citím dobře a užívám si to. Tony je dobrý trenée, který mě dokáže motivovat k lepšímu cvičení než bych dělala s občas i docela dobrýma hláškama. Už po týdnu cvičení se cítím mnohem lépe a jsem motivována ve cvičení vydržet celé tři měsíce. Občas se tedy podělím o své dojmy s cvičením, abych motivovala někoho začít. Věřím že kombinace pravidelného cvičené a rozumného jídelníčku vede k úspěchu :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist