Co se sebou mám dělat?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #269384 19.3.2018 18:37

Mám asi problém. Mám za sebou dvě těhotenství a tři roky kojení, čímž jsem od r.2013 neustále vysávána. A tento stav se zřejmě neblaze odrazil na mé psychice i těle. Ač spím osm hodin denně, jsem pořád unavená, chybí mi energie, na nic se netěším, všechno mě děsí a mám občas divné stavy paniky, což jsem dříve neměla. Navíc mám i jisté gynekologické obtíže a lékař mi řekl, že se jich nemohu zbavit mimo jiné proto, že jsem zřejmě celkově oslabená. Takže kromě lokální léčby mi doporučil i se sebou něco udělat. Bohužel jsem se ho nestihla zeptat, co přesně tím myslí. Nemáte nějaký tip, jak z toho ven? Nezažily jste třeba něco podobného a prozradíte, co vám pomohlo?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ja bych zkusila doplnit mineraly a vitaminy...lepe prirozene ve strave, případně nejakymi doplnkami stravy.
    Ja mam za sebou jedno nevydarene tehotenstvi, po 3 mesicich jsem znovu otehotnela, pak 18 mesicu kojila v průběhu kojeni znovu otehotnela... A ted jsem v zaveru tak trochu "zkolabovala"... Strasna slabost, dusnost...jenze vsichni doktori reknou, to je jasny,ze jste unavena, tehotna a doma 2lety prcek... Az jsem se dostala na hematologii, kde doktorka rovnou rikala,vy musite mit slusny nedostatek zeleza, to vam nikdo nedelal testy atd.? Takze mi udělala komplet krevni testy na vsechno možný a vysledek krome nedostatku draslíku apod., mam komplet vyčerpané zasoby zeleza. Cca po tydnu uz mi bylo mnohem lip. Jasne,jsem unavena, ale uplne jinak a snesitelneji.Takze ja ted verim, ze svuj vliv ma i nedostatek vitaminu a minerálů...

  • Ahoj, mám teď pár měsíců po 2.porodu a u mě je to stejné. když je nejhůž mám pocit, že mě někdo sleduje, nebo nám vlezl do baráku. Občas slyším i hlasy, pokud nespím 3dny v kuse. Slíbila jsem si, že si po 3letech zajdu k obvodnímu doktorovi a k zubaři, to minimálně. Sama beru od porodu mama-vit a mám pocit, že se cítím líp, než po 1.porodu, kdy jsem nebrala žádné vitamíny a měla šílené stavy, bolestí těla počínaje a halucinacemi konče. Hlídání nemáme, takže i ta návštěva doktorů je pro mě šílená a neproveditelná věc.

  • Já to mám podobné. Od r.2013 těhotná a od porodu ve 2014 kojm doteď, do toho jsem měla druhé tehu. Děti jsou nespavci a já po nocích pracuju. Takže 8 hodin naspim tak možná za dva dny. Pomáhá mi hodně na chvilku vypnout, pustit si hudbu do sluchátek a zacvičit si, vyběhnout ven. Když cvičím, cítím se líp. To stejné, když si najdu chvilku třeba na šíti, které mě baví. Bohužel toho volného času je minimum. Jinak případně skoč za obvodakem,ať ti udělá testy, aby se zjistilo, zda ti nechybi nějaké minerály. Jez pestře, relaxuj

  • Tie vitamíny a minerály sú určite základ, najmä železo, magnézium a vitamíny skupiny B (všetky). Ďalej pre správne fungovanie tela (posilnenie imunity aj tela tým, že energia sa neplytvá na "zbytočné" - zápalové - procesy) je dobré brať probiotiká a vitamín C. Mne osobne veľmi pomohla aj chlorella. Je jasné, že najlepšie je prijímať ich v strave, ale v tvojom prípade ani pestrá strava nestačí, určite treba siahnuť aspoň dočasne po výživových doplnkoch. No a treba tiež piť veľa vody, fakt aspoň liter a pol denne (káva a alkohol sa nepočíta).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist