Co do porodnice?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #371603 21.5.2017 7:01

Ahoj, pomalu se chystam na pripravu veci do porodnice. Vsude na netu pisou spoustu veci, ale rada bych od nejake maminky, ktera uz po porodu je vedela co si opravdu vzit a netahat tam zbytecne veci. Popr. ceho kolik kusu :) A co vse i pro miminko, dekuji ;)

  • 21.05.2017 12:49:41 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk21.5.2017 7:35

    Ono hodně​ záleží na konkrétní porodnici. Zkus třeba mrknout na webovky, jestli tam nemají doporučení, co vzít s sebou, a co naopak nafasujes erární. A taky něco jinýho se bere na sál, něco jinýho na šestinedělí a něco jinýho pro mimco na odchod domu. Na sále stačí menší taška s ručníkem, omyvatelnymi přezůvkami, flaška vody, doklady, mobil, papíry k příjmu a jednorázové kalhotky. Zjisti si, jestli ti dají vložky nebo ne. Na šestinedělí přijde obecně vhod hodně ručníků, pac člověk se furt sprchuje a utírá, jsou brzo mokrý a špinavý. Taky si určitě vem podprdu, vložky do podprsenky, flašku vody, zásobu jednorázových kalhotek. Na mimco se informuj v porodnici, co bude mít erární a co ne. U nás první cca den nemusel mít člověk nic, pak už vlastní pleny, mazání na opruzeniny, teploměr, olejiček, ubrousky.

  • Porodnice ve ktere budes rodit ma pravdepodobne seznam co s sebou vzít. Ono je to v kazde jinak...nekde musis mit kosmetiku,jinde je erarni...nekde davaji maminkám vlozky,jinde si musis vzit...nekde ani nedavaji obleceni na miminko,jinde ti nosí denne ciste...

  • Z vlastní zkušenosti doporučuju kotel nočních košil na oddělení šestinedělí. Se začátkem kojení se často začneš strašně potit. Já měla jen dvě a než mi přítel dovalil další, tak jsem se mohla zbláznit, jak smrdím :-D Určitě taky hodně ručníků, vložek a síťovaných kalhotek (někde bývají erární). A určitě doporučuju ty síťované, ne takové ty z buničiny (nevětrají).
    Na mládě jsme musely mít jen vlastní plíny a ubrousky, zbytek byl erár, ale to je asi všude jinak ;-)

  • Maki8921.5.2017 10:00

    Já měla sebou župan,noční košili (používala jsem erární),sprchový gel,šampón,toaletní papír,dva malé ručníky a jeden velký,jednorázové kalhotky,vložky a doklady..
    Pro mimčo jsem měla jen pleny a oblečení na cestu domů.Vše bylo jinak erární a kosmetika byla v baby boxu + jsme nějakou vyfásli ;-)

  • slunickoL21.5.2017 11:31

    Teda já koukám, že jsem toho měla málo. Jednorázový kalhotky dvoje (ale párkrát jsem je prala, rychle schnou, takže úplně v pohodě), ručníky jsem měla asi 2 a noční košili žádnou. Místo těch ručníků na dolní část těla jsem používala papírové utěrky (to se mi osvědčilo, že jsem nešpinila ručník). Vložky jsem používala, co byly v porodnici (měla jsem teda svůj balík, ten jsem nechala na doma). 2 podprsenky, vložky do podprsenky, balík plínek, vlhčené ubrousky už se ani v porodnici nedoporučovaly (ale já měla eko a používala jsem je). Oblečení pro malou jsem měla, ale to jsem nepotřebovala (jen aby jí to slušelo, když přišla návštěva). Žádný mazání není potřeba pro mimčo, pokud nemá žádný problém, tak je to zbytečný (ale měla jsem lalium na zadeček). Pro sebe dubovou kůru, to jsem si nechala koupit až potom, když jsem potřebovala. Jo a taky polštářek pod zadek (třeba nafukovací kruh), ale to taky jsem neměla dopředu, ale nechala si přinést, až jsem to potřebovala.

  • Já mela troje jednorázové kalhotky (síťované), ručníky jeden velký a dva malý, košili erární, župan sem měla a stejném odstínu nevyužila.
    Pro mimco jen pleny, vše ostatní erární.
    Z kosmetiky toaletní papír,kapesníky,mýdlo,zubní kartáček a pastu,hřeben.
    Doma nachystaný taška pro mimco na cestu z porodnice.

  • Já mám tašku nachystanou od 28tt tuším :-D
    Mám tam pro sebe:
    Vložky,kalhotky sítované,ručníky,fén,hřeben,toal.papír,kapesníčky,hroznový cukr,papuče,šampon,mýdlo,zubní kartáček a pastu,krém,gumičku do vlasu,nabíječku,vlnu a háček na háčkování :-D
    (košile erární,každý den čistá)
    doklady:oddací list,těh,prukaz a pojištovna
    Pro mimčo:ubrousky,bepanthen mastičku ,pleny,látkovou plenu a popř.dudlík
    Oblečení na cestu z porodnice mám taky v tašce(i dle počasí).Manžel pak jen doveze autosedačku s lehkou dekou.
    Beru si i pití.

  • Záleží co nabízí porodnice. Jinak jsem využila 2 balíky vložek, 6 ks jednorázových kalhotek, 1 ruličku toaleťáku, určitě je dobré mít i něco k pití on ten čaj rychle zmizel. Vzala jsem si jedno pyžamo pro návštěvy jinak jsem využívala erární, to samé i s oblečením pro miminko to jsem měla jen na cestu domů svoje a to přivezl přítel v den odjezdu i s oblečením pro mě. Potom hygienu - kartáček, pasta, šampon, mýdlo, krém, ručník velký a malý, deodorant hřeben a gumičku. Potom boty měla jsem krosky a velice jsem to ocenila když mi do nich vytekla plodová voda. Pro mimčo stačili vlhčené ubrousky, krém na zadek a pár jednorázových podložek + jedna látková plena a balík plen. A doklady co zminují v každém seznamu. Měla jsem i knihu a tu jsem nestihla využít teď si vezmu jen časopis. :-) Potom se hodí 2-3 sušenky nebo něco na mlsání. Jo a kojící podprsenka s vložkama do podprsenky, mobil a nabíječku. Byla jsem tam asi týden a nic mi nechybělo. Jako zbytečnost mi přijde např. župan, fén a líčení. Ale to už je věc názoru. :-) Měla jsem zabaleno od 36. týdne a po prvním vyvolávaném porodu si dřív určitě balit nebudu. :-D

  • Určitě se podívej na stránky porodnice :) Já jsem pro miminko brala jen nějakej krém na zadeček,plínky a pár látkových. A ubrousky. Oblečení vůbec,to tam bylo k dispozici pořád,mohla jsem ji převlíkat i několikrát denně a oblečení bylo krásný a příjemný bavlněný. Ze začátku jsem ji musela hodně balit a zateplovat,protože měla po porodu trochu problémy s teplotou a pak mi už dali slabší kabátek atd. Teploměr jsem si nebrala,to mi půjčili.
    Pro sebe jsem ocenila hlavně papírové utěrky,celé dvě role. A abych to měla skladnější,předem jsem si je natrhala. Používala jsem je na spodek,krásně to utře,saje a hned se to hodí do koše. Nedovedu si představit se tam po porodu utírat ručníkem. Leda bych ho pokaždé přemáchla. Vložky jsme měli k dispozici na záchodě,pravidělně každý den to tam přetékalo novýma balíkama. Přitom psali že si máme vzít a kámoška tam na podzim dostala jen jeden. Tak to jsem koukala a byla jsem ráda,určitě by mi to nevyšlo a musela bych někoho poprosit aby je koupil. Měnila jsem je po každém vyčurání a ze začátku jsem dávala 3. Byli to stejné jako batist flower,ty jsem kupovala v dr.max a stály 40 a můžu je jen doporučit. Jednorázových kalhotek jsem měla asi 6..měla jsem z tety myslím canpol babies,ty byly super ale zbytečně drahé,stejně,možná i líp posloužily myslím od značky bella..koupila jsem je v albertu. Ty byly s nohavičkama a krásně držely. Dá se to i přeprat v ruce s mýdlem,a doma jsem to házela do pračky,protože jsem je ještě nějakou dobu nosila.
    Župan jsem nevyužila vůbec a košile jsem měla erární,měnila jsem je často. Ale bylo v nich docela teplo,příště bych si asi nakoupila pár svých,měla jsem tam jen jednu a tu jsem si vzala na poslední den a byla to uleva. Byla tam i slečna,co měla dvě a vždycky si jednu přepírala a nechala uschnout v koupelně na trubkách a bylo to hned :)
    Pak nějaký ovocný kapsičky,oříšky atd :) Čtení jsem vůbec nepotřebovala :) Ale lepší toho mít víc,pokud to máš kam dát,člověk nikdy neví :)

  • Já jsem do porodnice brala síťované kalkotky10 ks, vložky byly v porodnici, kojící podprsenky 2 ks, kojící košili, kruh na sezení, ručníky (hodně, používala jsem takové ty malé jako jednorázovky), základní hygienické potřeby Bepanthen na bradavky, župan, boty do sprchy, pantofle

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 184 otázek, kterým se dostalo 271 424 odpovědí a 409 657 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist