Chtěli bychom miminko, ale pritel chce, abych si nejdriv nasla praci

Otázku položila: Bývalá uživatelka #179925 13.9.2017 22:06

Zdravim..slecny..maminky..zeny.. :) preji hezky vecer. S pritelem by jsme chteli miminko. Vysadila jsem antikoncepci. Snazim se si najit praci abych aspon pul roku pracovala a pritel mel narod na priplatky z prace. Ale nikde jsem zadnou praci nenasla. Pritel chce abych pracovala a pak by jsme se pokouseli o miminko. Ale nikde prace neni. Ptala jsem se ve svem meste vsude i emaily jsem psala a obvolavala jsem vse a nikde nic :( . Pritel moc chce miminko a ja taky. Uz dele mam v sobe takovy ten matersky instinkt. Kamaradka ma dcerusku a ja ji hlidam a jsme spolu kazdy den a blbnu s malou. Pritel miluje deti a ja taky. Oba by jsme miminko chteli. Nevite jak to vyresit? Myslite ze mam nejdriv najit praci a pak miminko nebo by to nevadi byt bez prace? Pritel vydelava mesicne 50 000kc. Poradite prosim? Ja a pritel vsude vydime miminka a chteli by jsme oba.

  • 14.09.2017 12:25:24 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 14.09.2017 12:25:24 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já bych si našla prvně práci a pak až měla děti.

  • Francy14.9.2017 6:54

    50 000 Kč měsíčně nemají ani moje rodiče dohromady a to mě a sestře financují školu, takže bych se vyprdla hledat práci kvůli tomu, aby měl přítel nějaké příplatky navíc. Naopak bych hledala práci kvůli sobě, nevím jestli jsi čerstvě po studiích nebo už jsi pracovala.
    ale o maminu s dítětem (které bývá často nemocné), bez pracovních návyků a předchozích zkušeností, nebude moc zájem.

  • Me spis zarazi, ze polovina firem má podstav, nemůžou sehnat lidi do výroby a ty napíšeš, že jsi vse zkoušela? Není zadna krize, naopak, pro nalezeni vhodného zaměstnání perfektní doba. Tak je to hodně divne. Bud jsi se ptala pouze v male obci a blizkem okolí nebo máš opravdu spatne vstupy a mela bys zapracovat na svem životopisu a projevu. Vzdělání do výroby opravdu není tak podstatne. Já bydlím v male obci a přímo zde je asi pět pracovnich nabídek.
    Jak si to uděláš, takove to budeš mit a pokud pracovat, tak aspoň 270 dnu, tolik je myslím ochranna lhůta, abys dostala mateřskou.

  • Jaký máš vzdělání? Zkoušela jsi třeba prodavačku?

  • Mám dítě, předtím jsem byla dlouho na pracáku (při tom jsem studovala). Ale jsem "stará koza" a opravdu práci jsem nikdy neměla. U mě to bylo dáno více věcmi. Dcera má 21 měsíců a já jsem šťastná, že ji máme. Taky by se mohlo stát, že bych dítě nikdy neměla. Člověk by neměl prošvihnout ten svůj čas. A pokud chcete oba a přítel vydělává dost, tak bych to neřešila, hledala práci a o dítě se snažila zároveň. Co přijde dřív, to přijde

  • eleyne114.9.2017 10:31

    Pokud chces dite a jste zajisteni, tak se snazte. Do toho dal hledej praci, snazeni muze trvat mesice. Ja jsem mela dite na VŠ, takze samozrejme taky bez zamestnani, bez naroku na materskou, manzel ma nizsi prijmy nez tvuj pritel. A zvladame to hezky.
    Lepsi prijit o par tisicovek za materskou, nez byt bez ditete nestastna, kdyz mate penez dost

  • souhlasim s pritelem... hezky nejdriv do prace. zjistit jakou hodnotu maji penize, ziskat nejakou dalsi zodpovednost atd. Sice tvuj pritel vydelava dost ze by vas vsechny uzivil ale to nic neznamena. neverim ze prace neni. vsude je dost volnych mist JAKYCHKOLIV, zamestnavatele maji problem sehnat zaměstnance, tak nevěřím, že nemůžeš sehnat.

  • Taky se mi nchce verit, ze by vubec zadna prace pobliz nebyla. Ja osobne byla v praci mesic a otehotnela jsem. Neresili jsme, ze nemam odpracovano. Zvladli jsme to i bez toho a manzel vydelaval o dost mene. U druheho jsem jiz nela narok na materskou, coz bylo sanozrejme plus.

    Zalezi na vas. Spis jde o to, proc partner chce, abys mela nejdriv praci.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist