Chci miminko :(

Otázku položila: Anonymní uživatelka #51627 14.10.2011 23:33

Dobry den, jsem zoufala, ale opravdu moc. Strasne moc bych si prala miminko. Skoncila jsem VS, pritel pracuje. Ja momentalne hledam praci. Moc bych uz chtela miminko, touzim po nem dlouhou dobu, pritelovi se to zatim moc nezda, tak strasne moc jako ja o to nejspis nestoji. Jsem porad smutna, mam spatnou naladu, chce se mi brecet ze nemuzu mit po cem tak touzim. Asi si myslite, ze jsem praštena, ale nemuzu si pomoci. Svou naladou kazim naladu lidem kolem sebe. NAvic, kdyz moje kamaradky maj mimča, je mi strasne smutno a ve chvili kdy jsem s nimi a jejich maličkými, jsem tak stastna. Pak kdyz jdu domů, jsem zase zoufala.. Prosim pomozte, co mam delat? Krom toho, ze bych asi mela zajit za psychologem, kam tedy rozhodne nepujdu :(
Omlouvam se, jestli jsem to napsala ,,hrk, hrk,, ale jsem ve stresu, ve smutku, ... :(

Pritel chce abych sla do prace, abych mela narok na materskou. Vim ze je to rozumne, chapu to. Ale co mam udelat se svou touhou mit mimi a mit lepsi naladu?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • víš, opravu bys měla jít k tomu psychologovi... mít není jen o tom, že ho chceš Ty a přítel zatím ne, ale obnáší to spoustu starostí ale i radostí... mimčo ti změní celý život a na to musí být vždy dva... chápu tvojí touhu, ale tím, jak to tady prezentuješ mi připadáš na dítě velmi nevyspělá co se týče péče o dítě a mateřství... dle mého názoru na to nejsi ani z poloviny připravená... promin, ale to je můj názor... počkej pár let a vše bude jinak...

  • Víš, myslím si, že tvůj přítel má na věc rozumný pohled. Pokud nepůjdeš do práce a narodí se ti dítě, aniž bys měla dostatečný počet odpracovaných dní, budeš brát prvních 10 měsíců života dítěte 7. 600,- Kč a pak až do čtyř let jeho věku 3.800,- Kč. Ale myslím si, že nemusíš házet flintu do žita. Odpracovaný musíš mít necelý rok, takže když si najdeš práci, můžete se za pár měsíců o miminko snažit. Abys měla nárok na peněžitou pomoc v mateřství, musíš mít 270 nebo 280 kalendářních dní nemocenského pojištění./Mně se ta čísla pletou :o)/ Takže opravdu stačí pár měsíců pracovat a můžete se vrhnout na snažení. Což je, když bys třeba začala pracovat od listopadu, už na jaře. A to není tak zlý časový horizont, ne? A přes odpor partnera bych se o mimčo nepokoušela, ono to pak většinou dobře nedopadne a vztahy na tom ztroskotají. Ve vztahu se podvádět nemá a tím nemyslím jen nevěru. Dítě by měli chtít oba. Tak si o tom s partnerem rozumně promluvte. Že bys chtěla opravdu dítě, ale chápeš, že je pak mimčo potřeba finančně zabezpečit a nastoupíš tedy do práce. Víš, já jsem v současné době na rodičovské dovolené a dát dítěti vše, co potřebuje, není kolikrát sranda. A to manžel slušně vydělává. Ale všechno je příšerně drahé a od ledna bude hůř. A za sebe musím říct, že kdybych brala rodičovský příspěvek 3. 800,- Kč, moc veselé by to asi nebylo. Když je ti dobře s malými dětmi, nepřemýšlela jsi o nějaké dobrovolnické činnosti, abys ten mateřský pud trošičku ukojila? V nemocnicích, dětských domovech apod?

  • Verousek8915.10.2011 11:51

    Já jsem zrovna dostudovala VŠ a hledám si práci, takže jsme na tom podobně, až na to, že já mimi rozhodně ještě nechci, protože nevydělávám a tudíž bych neměla ani nárok na mateřskou a představa, že bych dostávala rodičovskou 3.800kč měsíčně mě děsí a že by to táhl sám přítel mě děsí ještě víc, protože vím, že bychom to neutáhli... Bydlíme v nájmu, částka na bydlení měsíčně nám přesahuje 10.000Kč a rozhodně mám v plánu si našetřit na bydlení vlastní a bohužel s pomocí hypotéky to v dnešní době jde těžko. Promiň, tvoje chování mi přijde hodně nedospělé, já se taky velice těším na miminko, ale až tak hrozně jako ty na tom teda nejsem, pořád stojím nohama na zemi a vím, že je nutné finanční zabezpečení a hlavně také vychovávat dítě chce obrovskou zodpovědnost a umět vychovat dítě není jen tak.. Nečekám na miminko pouze z pohledu finančního, ale hlavně bych si ráda našetřila nějaké peníze, protože přiznejme si, s penězi je život mnohem jednodušší... z tvého příspěvku mi nepřipadá, že bys na to byla připravená, připadá mi to spíš tak, že řekneš: "chci dítě" a všechno okolo se musí kvůli tomu zbláznit :( Poslechni svého přítele, nemáš kam spěchat. Počkej nějaký rok a určitě budeš přemýšlet úplně jinak. Já na miminko ještě připravená nejsem a vůbec se nestydím to říct.

  • full.avl15.10.2011 17:49




    I žena by měla něco do té domácnosti přinést, nejen porodit děti. Zkus si najít práci , když si najdeš práci, tak přestaneš mít "deprese" že nejsi v tom, protože budeš mít myšlenky na něco jiného. ;-) Ono je hezké, to že každá druhá touží po miminu, ale holky uvědomte si že chlap nemůže pískat podle toho jak chceme my ale že i on si může vybrat kdy chce přivést dítě na svět. ;-)
    Proč se furt některý ženské spoléhají na to, že chlap má dobrou práci a skvělí příjem, když z dítětem rostou požadavky a to ne o 10% ale rovnou o 100% :-) že i krásný plat z dítětem jde do kopru :-)


    Psycholog není lékař jen pro blázny, a někdy je lepší vypovídat se psychologovi, než vlastní rodině. Přemýšlej o tom. Díky tvé touze po dítěti budeš na své okolí působit krapet nevyrovnaně, a lidi budeš odrazovat akorát aby se s tebou přestali bavit, a nedej bože omrzíš tímto smýšlením aj přítele.


    A jak tu holky psaly, že jim tvé chování přijde nedospělé? Ano tak i já s nimi souhlasím. Zabav se nějak, ať na děti tolik nemyslíš. :-) ;-)

  • Nechápu, proč jsi smutná. Prvosenka má pravdu, bylo by nejlepší si třeba půl roku odpracovat a pak se začít o dítě snažit. A navíc - proč máš špatnou náladu, copak ty se netěšíš? Tvoje kamarádky už to mají za sebou, všechno to krásné spojené se snažením, později s těhotenstvím, první ultrazvuk, první pohyby miminka, vybírání jména, nakupování oblečení a výbavy- to všechno tebe teprve čeká a navíc v blízké době, protože máš pracujícího a nejspíš asi hodného přítele, když s ním plánuješ rodinu, to taky každá žena nemá. Tak se těš na to, co tě čeká a na deprese se vyprdni :P

  • Vím přesně co cítíš, jen s tím rozdílem, že můj přítel se zdráhal i když jsem odpracováno měla... tak bu´d ráda, že ten tvůj je k miminku nakloněný a ty si zatím něco odpracuješ a mezitím můžeš číst různý knížky o těhotenství, porodu.. o kojení, péči o miminko..a udělat si svoji představu o tom, co a jak bys chtěla..
    Já na miminko čekala tři roky, než začal chtít i on..
    Pokud budeš mít deprese a blbý nálady, tak tím budeš kazit vztah s partnerem a věř, že chlapi tohle nesnášej..
    Partner se s tebou musí cítit dobře a mít vedle sebe usměvavou ženu a ne utrápenou buchtu..

  • Proč nechceš k psychologovi?

  • Já si teda osobně myslím, že je dobré po škole jít tak na rok, dva pracovat, budete dobře zabezpečeni a nevím, jak to máte teď, jestli bydlíte ve svém bytě nebo něco podobného, ale s mimi bych tak nespěchala ;)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 225 otázek, kterým se dostalo 271 587 odpovědí a 409 750 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist