Chci dát dítě k adopci

Otázku položila: Bývalá uživatelka #137935 31.10.2014 8:34

Koho mám informovat, když chci dát dítě k adopci?? A mám na to vůbec čas na vyřízení, když mám termín 18. 11.2014? Mám dvě děti, bydlím u rodičů, v bytě 3+1, už teď set dvěma děti, bydlí tu ještě můj brácha. Takže tady moc místa nemáme a navíc se tatínek dítěte od nás odcizil způsobem odmítnutí dítěte, že není jeho, což už jsem si jednou zažila, protože to udělal i u dcery (4), než si na ni bez mého vědomí nechal udělat testy DNA. Navíc jsem teď momentálně v tíživé finanční situaci, mám exekuci, a rodiče shodou okolností bohužel taky, a z tohoto důvodu si myslím, že jsem se rozhodla správně. Nechci další dítě do této situace. Prosím pomozte mi. Co mám dělat??

  • 15.07.2015 19:54:54 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • muzete miminko dat k prime adopci, pro hodne paru kteri nemohou mit deti je to nejlepsi cesta, seznamite se s nahradnimi rodici a oni si miminko odnesou primo z porodnice. (Podala jsem to hodne strucne, vice je o tom napsano tady: http://m.prima-adopce.webnode.cz/ My o tehle moznosti take uvazovali. Jsme na opacnem "brehu" nez vy, nam se miminko ne a ne podarit. 8-.

  • Ahoj zajimalo by mě jak jsi svojí situaci s miminkem vyřešila?Pokud ještě nijak,pak bych tvoje miminko chtěla já. Lze formou přímé adopce. Mě muj zdravotní stav mimčo mít nedovoluje,selhaly mi před časem v 7 měsíci ledviny,syn se narodil předčasně a bohužel zemřel.Další těhotenství bych nezvladla.Prosim den alespon vědět jak jsi na tom.

  • bestie31.10.2014 9:07

    Ahoj, stačí trochu zagooglit. Tyto záležitosti se řeší s okresní správou sociálního zabezpečení. Nejlepší mi připadá forma přímá adopce, kdy si adoptivní rodiče odnesou dítě přímo z porodnice: http://prima-adopce.webnode.cz/o-nas/

    Tvojí situace je mi líto, ale je to tvoje rozhodnutí. Každopádně si pořádně rozmysli, jestli toho budeš schopná a uvědom si, že je to definitivní řešení. Z tvého příspěvku mám trochu pocit, že je to možná natruc otci dítěte, ale to dítě za to přece nemůže...

  • Stačí se podívat na internet. Je tu spousta maminek, které touží po miminku a nemohou ho mít. Tyto příspěvky mě vždycky akorát rozesmutní. Předem lituji vaše dítě. Nechápu proč si nedáváte pozor, když si dítě nemužete dovolit.
    Možná mě ostatní odsoudí, ale toto je muj názor.

  • masa.vr1.11.2014 21:36

    nejvhodnější je se obrátit na odbor sociálně právní ochrany v místě bydliště. Myslím, že dát dítěti šanci na milující rodinu je dobrý způsob řešení, které si dítě zaslouží. A matka v tíživé situaci takto udělá maximum, které může. OSPOD může zprostředkovat i psychologickou či terapeutickou podporu, aby si žena byla jistá a měla to zpracované. Je možné oznámit to až v porodnici, ale zkušenost přes klientku není dobrá. Sestřičky jí přesvědčily, že by si to vyčítala. Tak teď řešíme, že má dítě co nechtěla- ale už se ho neumí vzdát, i když cítí že se stará spíš z povinnosti než z lásky. Držím palce ať dopadne vše pro Vás i dítě nejlépe jak to jde, ať již se rozhodnete jakkoli.

  • Ahoj, vůbec nemám tušení kam se v tomto případě obrátit,nestačí to až přímo u porodu? Možná že by ti např. i tvůj lékař mohl pomoci, ať už obvoďák, nebo gynekolog. Myslím, že oni vědí, na kterou instituci se obrátit. Držím palce, ať vše dopadne tak, jak má.

  • Někde jsem četla, že to snad stačí nahlásit při příjmu do porodnice, že ti pak ani dítě neukážou a rovnou odnesou. Pak je snad ještě 6ti-nedělní ochranná lhůta, kdy si to můžeš rozmyslet. Ale jistá si nejsem, zkušenost nemám...

  • Dobrý den, rádi bychom přijali do laskavé náruče a milující rodiny miminko, nejraději holčičku.Jsme partneři, žadatelé o adopci,absolvovali jsme větší počet IVF. Jsme ochotni finančně pomoci s aktuálními životními náklady.Prosím ,ozvěte se na email : vltavinkapost.cz

  • trinetka31.10.2014 9:00

    No rozhodně to jistí babybox ne? Prostě porodí a až ji pustí, může ho tam dát a má to vyřízený i anonymě.. Ale ai bych se zeptala na úřadě.. sociální odbor a podobně..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist