chci dát dítě k adopci

Otázku položila: Bývalá uživatelka #58336 11.5.2013 1:03

Dobrý den
Nevím kde bych začala vím že mě spousta žen bude odsuzovat ale je to moje rozhodnutí a tím to chci poprosit o radu.
Jsem těhotná ve 2 měsíci nechci jít na interupci protože je tam to riziko toho že bych pak nemusela mít dítě a aní bych to nedokázala zabít toho tvorečka a tím žě bych ho dala k adopci udělám radost jinému páru. A tak až porodím sem ho chtěla dát do adopce ale nevim jak postupovat a co je vše potřebný.
S přitelem sme to neplánovaly a teď momentálně nejsme spolu rodina mě za to odsuzuje a já si nedokážu představit žít s tím malým sama. A tak jsem se rozhodla pro adopci. Myslím si že je to správné rozhodnutí . Prosím tedy o radu.

a chtěla bych vědět jak to kdybych to psychycky nezvládla

  • 15.07.2015 19:41:46 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Také si myslím, že je dost času na ukvapené závěry. Toto už říkalo spousta lidí, jak dítě nechce a nakonec když přišlo, tak jsou za něj rádi. Počkala bych po porodu a potom by se vidělo.
    Nejjednodušší způsob jak dát dítě k adopci, bez zbytečného papírování, je babybox.

  • určitě si se rozhodla správně! já bych se tak rozhodla také, kdybych si miminko nemohla z různých důvodů nechat. Dětí k adopci je málo a páry co nemůžou mít vlastní jsou opravdu za ně šťastné. s postupem Ti moc neporadím, asi bych se obátila na nejbližší sociálku nebo jakékoli zařízení, kde je sociální pracovník (ten by Ti měl dát informace, kam zajít). Myslím si, že máš možnost až do poslední chvíle si to rozmyslet, kdyby sis pak děťátko chtěla nechat. Jsem opravdu ráda, že takhle někdo přemýšlí a neběží hned na potrat, fakt si mě moc mile překvapila:-) dát nový život je nádhera, i když si miminko nenecháš, když pak teda nepoputuje do kojeneckého ústavu, ale k nové rodině:-) koukni se na film Juno - je o mladý holce, která se rozhodla jako Ty a je to taková milá komedie. moc držím palce a kdybys potřebovala nějak pomoc, napiš, ráda Ti pomůžu (mám vystudovanou sociální práci a i když ten postup adopce neznám, můžu dohledat)

  • full.avl11.5.2013 20:22

    ještě tu nepadla jedena velmi zajímavá webovka, pokud bys to z adopci myslela vážně, tak jí určitě navštiv, a myslím že i by ti tam dokázali odpovědět lépe co se týče zákonu, než my tady... http://www.adopce.com/ určtě se tam podívej :-) mají tam i linku, :-)

  • Já si teda myslím, že takto to nefunguje 98207. Když dáte miminko k adopci, dostane se k rodině, která je vhodná. Nikoli k tomu, s kým se domluví. Můžu se ale mýlit. Každopádně pokud chceš miminko donosit, můžeš se rozhodnout až po porodu. Taky asi uvidíš, co s Tebou udělají hormony. Třeba všechno dopadne jinak :-D

  • jde vidět, že tě tvá situace trápí.. je tedy škoda, že jste se nechránili při dnešních možnostech...

    jestli jsi psychicky připravená na to, že během těhotenství určitě jakožto žena-matka pocítíš lásku k dítěti (pohyby,bříško poroste apod.) a po porodu dáš děťátko pryč, jestli jsi připravená na to, že kupříkladu za 10 let potkáš někde v obchodě, restauraci co já vím (ale může se to stát) děvčátko či chlapečka, kt. se ti nápadně podobá a ty budeš přemýšlet "není to náhodou mé dítě?", jestli jsi připravená na to, že se jednou může stát, že tě tvé dítě vyhledá a položí ti otázku "proč???", tak jdi do toho, protože je spousta párů, kt. by za dítě dali život...

    nedá se na to psychicky připravit, ale chápu tě...

    přeji šťastné rozhodnutí (nejlépe si dítě ponechat).

  • Ahoj, tvoje situace je složitá... Možná budu krutá, ale pokud tě má tvůj otec rád, tak bude šťastný, že ty jsi šťastná, a pokud ty budeš šťastná s dítětem, tak by tě měl podpořit. Pokud bude reagovat jinak, tak je to s prominutím sobec! Nevím kolik je tobě, a kolik je tvému otci, ale pokud vyžaduje tvou 24 hodinovou péči dlouhodobě, jak dlouho to ještě vydržíš? Jak dlouho budeš čekat, než založíš vlastní rodinu, než začneš žít svůj život? Pokud je tvůj otec sobec, proč nebít taky trochu sobecká a myslet na sebe? Nechci přivolávat nic zlého, ale co když se o otce budeš starat po zbytek jeho života, on pak odejde a ty zůstaneš sama, protože už bude pozdě na to zakládat rodinu? Neříkej mi, že v případě 24 hodinové péče ti nepomůže s otcem sociálka, nebo nějaká zdravotní sestra (možné to je, nevím jak to chodí). Je to tvé rozhodnutí, přítele bych být tebou zpacifikovala, když zvládl dítě "udělat", měl by se k tomu postavit jako chlap a postarat se! a mysli na sebe, co tebe udělá šťastnou. Máš sourozence, přehoď na ně část odpovědnosti.Říct to takhle, zní to hrozně, ale máš z toho života něco? Neznáme se, nemůžu soudit, jen si to prober v hlavě, třeba si napiš pro a proti ;) Držím pěsti v jakémkoli tvém rozhodnutí ;)

  • informace si o tom zjisti (viz dotazy a odpovědi výše), ale jsi v časném těhotenství a ještě je dost času dělat ukvapené závěry, nakonec to může být všechno ještě úplně jinak. Já bych volila jinak a dítě bych vůbec nenechala narodit, rozhodně bych ho nezvládla odnosit a dělat to s tím, že někdo jiný bude rád a udělá mu dítě radost, tak ho porodím a předám. Ono i porod se může zvrtnout a další dítko díky tomu už taktéž mít nemusíš, takže to zase až taková jistota není.
    Já nakonec s dítkem zůstala sama ještě před porodem, začátky byly těžké, to ano, finančně se to ale zvládnout dalo a teď mám dvouletého parťáka a je mi s ním moc fajn.

  • Nikdy nemůžeš vědět na sto procent,co s tebou to maličké za ty měsíce udělá...:-) Udělala bys jistě radost nějakému páru,ale co ty...?Co když ti to láska nedovolí??Láska k vlastnímu dítěti...a co když už mít třeba děti nikdy nebudeš-nebude partner,zdravotní důvody...?

  • Dobrý den
    Nevím kde bych začala vím že mě spousta žen bude odsuzovat ale je to moje rozhodnutí a tím to chci poprosit o radu.
    Jsem těhotná ve 2 měsíci nechci jít na interupci protože je tam to riziko toho že bych pak nemusela mít dítě a aní bych to nedokázala zabít toho tvorečka a tím žě bych ho dala k adopci udělám radost jinému páru. A tak až porodím sem ho chtěla dát do adopce ale nevim jak postupovat a co je vše potřebný.
    S přitelem sme to neplánovaly a teď momentálně nejsme spolu rodina mě za to odsuzuje a já si nedokážu představit žít s tím malým sama. A tak jsem se rozhodla pro adopci. Myslím si že je to správné rozhodnutí . Prosím tedy o radu.

    a chtěla bych vědět jak to kdybych to psychycky nezvládla

    Právní problémy

  • Dobrý den,
    chtěla bych dát k totální adopci chlapečka, který se co nevidět narodí. Díky výhružkám a nepomoci jsem se kvůli muži, který mě uvedl do jiného stavu dostala do velikých problémů a finančních dluhů, proto hledám pro svého drobka dobrou, zajištěnou rodinu, která miminko mít nemůže a má zázemí a je zajištěna. Malý je zdravý, žádné komplikace. (adpocemiminkaseznma.cz) Děkuju za rady a pomoc

  • Ahoj, maminko pokud si nemůžeš nechat svoje miminko, rádi by jsme se drobečka postarali. U nás se bude mít jak v bavlnce. Více do zpráv. acervenkovatiscali.cz

  • VIM O MLADE PANI, KTERA MIT DETI NEMUZE A DLAA BY NEVIM CO ZA MIMINKO A UZ DALA TOLIK PENEZ ZA UMELE OPLODNENI, TAKZE TA BY HO BRLAA HNED ..... POKUD TO MYSLITE VAZNE, OZVETE SE, JE TO SLUSNA RODINA A JE MOC NESTASTNA

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist