Cervix score v těhotenství

Otázku položila: Bývalá uživatelka #179893 16.2.2018 10:05

Ahoj, Chci se zeptat zda je v pořádku CS 2 a jsem dnes ve 31.tt.,dnes jsem byla na UZ. Děkuji předem za odpovědi 😊

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Petrakim16.2.2018 10:25

    Já měla v 31tt CS 3 a hnali mě preventivně do porodky, napíchli mi kortikoidy na dozrání plic. Ale ona ta hodnota sama o sobě nic neznamená! Doktoři (tedy část) má prostě strach, že když se čípek otevírá, měkne či zkracuje (z toho se pak skládá ona hodnota CS), tak hrozí předčasný porod. Jenže, není průkazné a moderní gynekologové ti to potvrdí, že hodnota CS = předčasný porod.. Já jsem dnes už 34 tt začínající a na kontrolu jdu až za 10 dnů. A jak mezitím vypadá čípek? To nikdo neví a já jsem ráda. V porodce při propouštění mi primář řekl sám - buď porodíte dřív, nebo v termínu. Každá to má jinak. Někdo je celou dobu s CS0 a porodí předčasně. Někdo má i CS 6 a víc od 30tt a ještě přenáší. Můj Dr. na screeningy mi řekl, že hodnota CS po 30 tt nemá vůbec žádnou výpovědní hodnotu, ale obvodní DR. mě kvůli nálezu čípku (během týdne z CS1 na CS3) hnala do porodnice. Tak si pak vyber, že :-)

    Na tvém místě bych to neřešila, pač psychika ti může ublížit a nález i zhoršit. Co se stane, stane se bez ohledu na to, co pro to uděláš. Ani klidový režim případnému otevírání nezabrání - jsou to jen domněnky a spíše uchlácholení, že se pro oddálení něco dělá. Spíš by těhule měla fungovat tak, aby se nepřepínala a současně aby zase zbytečně nelenošila. To pro tělo a hlavně žilní systém není také dobré. Jo, něco jiného je, když to je přes 30 tt. Takhle mi to Dr. řeklu u screeningu v 32tt. Prostě mám být v klidu a neřešit nějaké CS.

  • Když se podívíš do průkazky jak je tam graf váhy a CS - pod každým týdnem je napsáno, hraniční hodnota CS.Ve 31.tt je to 4.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist