Časté špinění a krvácení

Otázku položila: Anonymní uživatelka #421954 30.10.2019 10:38

Dobrý den,
Už rok jsem bez HA (po dobu užívání byla menstruace pravidelná 5 dnů každý měsíc, HA jsem užívala v kuse 8 let). Po vysazení HA se můj cyklus zbláznil. Mestruaci mám sice každý měsíc cca pravidelně, problém je ale v tom, že mám špinění a slabé krvacení už týden před menstruací a pak třeba znova pár dnů v polovině cyklu. Moje doktorka mi řekla, že buď zpět nasadím HA,aby se to zpět srovnalo. To jsem odmítla. Tak mi napsala Utrogestan, který nepomohl. Teď mám Duphaston a také nepomáhá. Má lékařka to víc neřeší. Výtěr,který mi dělala, je pořádku a ultrazvuk taky. Je to normální? Co mám dělat? Už to vadí i přítelovi. Často se stává, že i po pohl.styku mám špinění.
Děkuji za radu.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Co bych já dala za špinění a lehké krvácení po vysazení HA. Mě po vysazení menstruace nepřišla dlouhých 6 měsíců. Vyvolávací injekce mi nepřišly jako řešení problému a radši jsem se spoléhala na to, že příroda ví, co dělá. Brala jsem tinktury od Podhorné, kůra (kterou jsem absolvovala cca 1 měsíc) mi také nepomohla úplně, cykly jsem měla dlouhé cca 60 dní (asi to chtělo více času). Jediné co mi rozjelo opět pravidelnou MS byla Hormonální jógová terapie dle Dinah Rodrigues. Mě osobně se MS rozjela už týden po intenzivním víkendovém kurzu, kde učí jak správně cvičit sestavu doma. Po cca roce a půl od vysazení HA (kdy jsem pravidelně cvičila jógovou sestavu) jsem měla cyklus jak hodinky po 28 dnech.

  • při HA nemáš menstruaci, ale jen krávení ze spádu=poklesu hormonů, proto ta pravidelnost. (to jen pro úplnost) normální mi takové špinění/krvácení nepřipadá, pokud tam není zánět, který by to mohl způsobit např.při podráždění.
    pokud takhle často špiníš viděla bych to na hormonální profil 2-4DC a pak ještě nějak po ovulaci (tuším se dělává 15-17DC). a přidat Ascorutin, který má vliv na křehkost cév.
    jakékoliv hormony jsou zase zásah a to i utrogestan (progesteron) který v 1.polovině cyklu stejně nic neřeší.

  • Ahoj, mala som to iste z HA, nikdy viac by som to do seba nedala...,mne tiez gynekolog navrhol dalsie hormony, tiez som odmietla. Pomohli mi po 2 rokoch az bylinne kvapky od tohto pana bylinkara: dedikadcery.sk, brala som AE a MC. Najlepsie im je zavolat, poradia a su zlati. Drzim palce.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 698 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist