Bolestivá menstruace

Otázku položila: Bývalá uživatelka #34578 23.2.2012 4:43

Dobrý den :-) , mám takový problém, kdykoliv to dostanu menstruaci,8-o začne mě bolet břicho a už nevím co proti tomu udělat :-(:'-(...zkoušela jsem různé čaje a pořád nic, nechci do sebe cpát ibalginy atd. tak jestli někdo máte nějakou dobrou radu tak pište :-)...

Tak mě doktorka doporučila čaj z kontryhele, tak uvidím :-)...dneska jsem si dala první, příští měsíc to budu pít aspoň týden před menstruací :-) tak uvidíme :-)))...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • JanaRad23.2.2012 7:00

    Moc ti neporadím, mě slibovali, že po porodu to může přejít. Mám za sebou 3 a kroutím se tu jako žížala. A doufám, že se dostanu brzo na gyndu, aby mi dr napsal nějaké prášky. měla jsem kapky Algifen, jsou dobré, rychle zabírají a jsou neškodné v ohledu na budoucí mimi. Měla jsem i Spasmoveralgin, ale ten se prý nemůže, pokud chceš děti... Možná se dneska dostanu k dr a něco dostanu.
    Jinak se říká, nahřívat podbřišek...ale mě bolí i kříže a celý spodek mě rve dolů...fuj tajbl!!!!

  • Ahoj Míšo, když do sebe nechci házet léky, tak si napustím horkou vodu, ve které se doslova válím. Pak si do pet lahve připravím teplou vodu (né úplně vařící) a přikládá si jí na bolavá místa :).
    Pak je dobrá meduňka - Tišší bolest a trochu tě uvolní, měsíček zahradní, heřmánek, určitě toho bude víc :).

    Jinak mě osobně ještě pomáhá dobře vychlazené pivo! :)

  • ahoj, doporučuje se 2-3 dny před očekávanou ms užívat hořčík (každý den tak 200-250mg). je proti křečím celkově a rozhodně je to lepší než ibalginy. zkusit se to dá taky ;-)

  • Verousek8923.2.2012 11:51

    Já když mám bolesti, tak si vlezu do horké vany, je to super úleva, ale bohužel většinou mi to pomůže jen na krátkou chvíli :( Tak pak zkusím čaj, když ani to nezabírá, tak buď když je to hodně nepříjemné a potřebuju fungovat, tak si vezmu ibalgin (1x za měsíc se nic nestane) anebo to prostě přetrpím.

  • Já se teda bez prášků neobejdu. Mám to taky každý měsíc a vždycky 2-3 den je to nejhorší. Párkrát jsem to bez nich zkoušela a myslela jsem,že se mi to břicho rozletí. Ale vím,že i ty prášky mi někdy nezabírají úplně dobře, a tak si vezmu peřinu na gauč,zapnu televizi,uvařím čaj(nejlépe heřmánkový) a přikládám si ten hrnek na bolestivá místa, Mě teda pomáhá,když je ten hrnek úplně vařící a než trošku vychladne,tak si ho pokládám přes tričko a potom na kůži. Je to příjemný,ležím a nataženýma nohama a tak po 15-20 minutách to povolí. Jinak taky užívám algifen,ale už mi přestává zabírat. Tak mám trošku podezření na cysty,ale to sem nepatří. ;) Snad ti něco pomůže. :)

  • mě ze všeho nejvíc pomáhá když si se schoulím do klubíčka a ležím... a nebo nějaký teplý zábal na břicho =)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 535 odpovědí a 409 722 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist