Bolest levého prsu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #426364 21.10.2020 16:17

Ahoj holky,
mám otázku, zda-li nevíte, co by to mohlo být, nebo jestli jste se s tím případně nesetkaly, protože nechci hned hnát na gynekologie, ale zároveň mám trochu strach
Zhruba od léta mě poboliva levé prso, občas se to uklidni a pak to zas přijde. Taková pichlava bolest, teď už mi to jde i do podpaží. Myslela jsem si, ze to bude od menstruace, ale já mám ms strasne nepravidelnou. Je mi 19, neberu antikoncepci, nejsem těhotná a nikdy jsem nekojila. Bradavky jsou na obou prsou stejne, zadnou bulku jsem si nenahmatala.
Myslite, ze je důvod k obavám? Měla bych pro jistotu zajít k lékaři?
Dekuji za odpověď,
Přeji hezky den!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já bych být tebou byla u doktora už dávno ;) Můžeš tam něco mít, ale bohužel to nemusíš vůbec cítit a nemusí to být vidět. Takže možná by bylo lepší jít rovnou na utz. Sama jsem se na gynekologii ptala na bolest prsou, rovnou mi je doktorka vyšetřila a nebylo to nic hroznýho. Je mi 21, takže jsme přibližně stejně starý. Samozřejmě bolest může být i nějakou hormonální změnou, při ovulaci, menstruaci. Samozřejmě se pak chodí pravidelně na vyšetření, ale až po 45 na mamograf. Mamka tam šla poprvý a našli jí nádor, nebolelo jí to, nebylo to na první pohled vidět ani neměla bulku. ;) Naštěstí to zachytili včas, operace byla úspěšná (až na pooperační komplikace - zánět) a chodí teď každej asi půl rok na kontroly. Já a ségra máme zvýšený riziko, takže já začala chodit na utz jako samoplátce kvůli zvýšenýmu rizuku, zatím jednou za rok, ségra jednou za 2 rok (je jí 18). Od 25 budu muset chodit každej půl rok. Holt za to prostě ty 400 dám nebo kolik. Bohužel mladých s nádorem přibývá, rakovina prsu je teď docela častá (vem si třeba Aničku Slováčkovou). Ale držím palce, abys byla v pořádku :)

  • Evita21.10.2020 16:37

    V létě jsem zažila něco podobného, trvalo to pár týdnů a samo to přešlo. Bolest prsu může být i od páteře, zřejmě jsem to rozhýbala, zkus nějaké cviky. Nicméně chápu tvé obavy, v září na gynekologii na prevenci jsem si nechala pro jistotu prsa prohmatat, nic tam nebylo. Zkus to cvičení a pokud se to nezlepší (nebo nedejbože bude zhoršovat), asi by byl doktor namístě. Nicméně držím palce, ať není potřeba a je to co nejdříve v pořádku :)

  • Ahoj, mně je 25 a až letos jsem poprvé byla ze své vlastní iniciativy na UZ prsou. Jelikož za chvíli končím medicínu, tak jsme s paní doktorkou hodily řeč i z té odbornější stránky a říkala mi, že těch nádoru i v nižším věku rapidně přibývá a že ještě nějakou dobu zpět doporučovali chodit ženám na UZ co 2 roky, nicméně teď už doporučují raději každý rok. Tím tě nechci strašit, ty příznaky vůbec nemusí znamenat nic závažného, nicméně i tak bych se objednala hlavně na ten UZ. Pokud ti gynekoložka na žádanku nenapíše přímo bulku nebo rezistenci, kterou nahmatala ona sama, tak si stejně UZ musíš zaplatit. Já byla na EUC klinice v Brně, platila jsem 500 Kč a nechala si to zpětně proplatit z preventivního programu své pojišťovny a čekací doba byla asi týden, což je nic - objednávala jsem se online. Gynekoložka ti s tím nijak nepomůže, rentgenové ani ultrazvukové oči nemá a prohmatat si ty prsa můžeš i sama (hlavně bys to měla každý měsíc dělat v rámci prevence). Takže neplaš, skoč si na UZ a uvidíš. Budeš mít jistotu a dál můžeš na preventivce řešit např. hormony nebo tak.

  • může to být od páteře, může to být zablokovaný žebro, ale může to být i něco vážnějšího .... já bych to nepodcenovala a radši šla za doktorkou .... bud to nic není a ty to rozhejbeš a nebo to neco bude a cim driv se to bude resit tim lip

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist