Bakteriální vaginoza

Otázku položila: Francy 5.3.2021 6:41

Dobré ráno, vzpomenete si některá z vás, jakou léčbu jste měly, když jste měly bakteriální vaginozu? Mám to poprvé (i když na netu píšou, že je to poměrně časté). Dostala jsem antibiotika Entizol a doporučení na volně prodejný krém na zavádění Vitagyn C. V lékárně jsem nechala 600 Kč, což mě docela překvapilo. Při velkém zánětu za Macmiror jsem nedoplácela skoro nic.. Tak se chci jen zeptat, zda je to běžná léčba a na takové výdaje se musím do budoucna připravit, protože není zbytí nebo mám jen gyndaře, který rád doporučuje předražené přípravky? (Není to poprvé, co mi nabízel různé doplňky).

Btw ani mě nevyšetřil, žádné stěry nic, léky beru 3. den a úleva zatím moc nepřichází.. Přemýšlím o změně lékaře 🤔

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jak uz tu padlo, na presnou diagnozu je potreba provest kultivaci, protoze bakterialni zanet ma dost podobne projevy jako mykoza a od oka se to rozeznat neda. Mne vetsinou predepisuji Macmiror, parkrat jsem brala i Penicilin peroralne. (V zavislosti na tom, jakou bakterii vykultivovali.)

  • Bakteriálna vaginóza sa stanovuje kultiváciou a pokiaľ ju dr nevykonal, je lepšie predpísať práve macmiror, má širší účinok. Každopádne žien, čo bez poriadneho vyšetrenia boli liečené na nesprávnu diagnózu je viac, než dosť. Aké máte prejavy? Mne zápach spôsobovali v minulosti parfémované vložky, stery som mala v poriadku. Aktuálne sa tiež snažím poraziť, podľa všetkého suchosť v pošve spôsobenú stresom, kultivácia bola ok. V takomto prípade takéto silné čípky môžu viac uškodiť ako pomôcť. Všeobecná pomoc na akýkoľvek gynekologický problém sú probiotické čípky.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist