BT po ovulaci

Otázku položila: pk8 19.5.2021 12:51

Caute holky, chci se zeptat na bt po ovulaci. Teorii mam celkem nastudovanou😁 a pokoušíme se teprv 2.mesic a merim se teprve 1.mesic. Takze vim ze tezko soudit a delat nejake závěry po 1.mesici měření a pouzejednoho neuplneho grafu ale spíše se chci zeptat na vase zkusenosti. Stalo se vam ze po ovulaci se vam teplota zvyšovala tak nejak postupne a přesto jste byla tehotna ? Vsude ctu ze musi skokem vyletet nahoru. Ovu bolesti jsem mela teprv par dnu zpatky a ovu hlen jsem mela taky , tak predpokladam(a doufam)ze ovulace byla ale tak nejak premyslim kdy😁Dekuji za kazde info

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • teplota může jít nahoru postupně - s tím jak roste hladina progesteronu. důležité je, že je tam vzestup. a ten skok nemusí btý ani extrémně velký stačí i jen 0,2°C. mám to potvrzeno na sobě i od Dr na gyndě.
    a co se týče těhotenství - pár dní po ovulaci to na grafu rozhodně nepoznáš. až po uhnízdění může dojít k dalšímu malému zvýšení teploty (tzv. trojfázová křivka), ale ani to není absolutně nutné.

  • kosicek19.5.2021 14:29

    Ano, někdy ten skok není tak výrazný, sama to mám jak kdy, ale není to rozhodující, těhotenství jsem mohla detekovat už v obou případech (kdy byl vzestup i pro laika nebo aplikaci naprosto jednoznačný..a také kdy nebyl). Jinak těhotenský graf od netěhotenského fakt nejde odlišit..teda pokud neuběhne dostatečně dlouhá doba..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist