Až přílíš moc líčení ??

Otázku položila: Anonymní uživatelka #375648 23.8.2017 14:53

Od jakživa se maluju více, a patřím k holkám co se tak cítí nejlépe. MAluju se ale hezky, a hodně lidi mi to chválí, od kluka jsem ještě neslyšela něco záporného, že bych byla přelíčená, nebo se mu to nelíbilo. Klukům i mužům se líbím hodně..Ale dneska mi kamarádka nasadila brouka do hlavy, při pozorování mě jak se líčím že ych se neměla malovat tak moc. Použivám makeup, korektor, pudr, obočí si jen obtáhnu aby mi seděla barva k vlasům, stíny linky a řasenku, taky se konturuju..ale makeup mam lehký, určitě ne jak některé slečny oranžový a naplácaný a co znám holky z okolí přece jen si oprotí ním přijdu uplně v klidu... Cítím se hodně nalíčená nejlépe a líčím se tak denně...kamarád říká že to nepotřebuju...ale já to nějak vidím jinak.. jen tak se cítím hezky. Jaký máte názor na ženské líčení vy ? Líčíte se hodně ? Nebo vůbec, nebo málo ? A co si myslíte o mě, že bych neměla poslouchat názor ostatních a byt sama sebou, nebo je takové líčení moc? (je mi 19).

  • 20.03.2019 20:09:48 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk23.8.2017 17:10

    Popravdě já ani nevím, že tolik kosmetickejch udělátek existuje. V životě jsem používala jen párkrát rtěnku, řasenku a stíny:-D a možná korektor, či jak se ten ksindl jmenuje. Je mi 36 a už asi skoro dvacet let se nelicim:-D za těch dvacet let jsem na sobě měla make-up dvakrát. Jednou na svatebním veletrhu a jednou na svatbě a pokaždé jsem si přišla jak ufoun:-D takže... Každej to máme jiný, dělej to, v čem se cítíš dobře. Těžko říct, esi tvůj make-up je přehnanej, to poznáš podle reakci okolí. Zeptej se třeba někoho, kdo tě fakt má rád a je uprimnej, ať ti řekne, co si o tom myslí. My to těžko posoudime.

  • Marlena23.8.2017 15:18

    No, to, co všechno používáš na všední den, je podle mě spíš večerní líčení a to ještě nevím, co znamená "taky se konturuju". Těžko taky hodnotit bez fotky. Mně je 34 let a když jdu jen tak ven, tak si dávám BB krém, korektor a řasenku. Pokud jdu večer někam, používám BB krém, korektor, pudr a řasenku. Když chci být jó šik, přidám rtěnku a linky a tvářenku. Stíny nepoužívám vůbec. Ono asi nezáleží na tom, kolik přípravků používáš, ale jak moc si toho na sebe napatláš. To, že nejsi oranžová, neznamená, že to není přehnané. Možná bych se fakt zamyslela a zkusila bych pár dní jen s polovinou těch nejnutnějších vrstev (třeba jen korektor a řasenku), možná se v tom najdeš...

  • Ja se licila denne. Korektor,makeup,pudr,tvarenka,rasenka,tuzka na oci, stiny. I jsem u sebe nosila kosmetickou tasticku,abych se v prubehu dne doupravila. Od te doby co mam dite se namaluju tak dvakrat za rok, rasenku a tužku. Tot vse :-D nejak me uz nebavi ten cas stravenej u zrcadla. Navic jsem vecne venku,takze opalena a makeup neni treba. Pokud te to bavi a citis se tak dobre,tak se tak maluj :-) proc si neudelat den krasnejsi takovou drobnosti,co ti dela radost :-) treba jen kamaradka zavidi,ze jsi hezci? ;-)

  • Já Ti odpovím, jak to mám já. Ve svém životě mám vždy období, kdy se líčím i na den více, něco obdobného jako jsi popsala ty, včetně konturování a rozjasňovače. Pak zase přijde období, kdy se mi na sobě líbí jednoduchý styl líčení a na oči pak použiju pouze řasenku. Takže se líčím tak, abych se líbila sobě a cítila se v tom dobře :-)

  • elik2223.8.2017 16:07

    Buď v klidu jsi mladá a k tomu to patří.. užívej si to když tê to baví a cítíš se tak lépe.. já v tvém věku používala makeup korektor na nedokonalosti pudr stíny linky tvářenku a řasenku.. k tomu si každé ráno myla hlavu.. pak s prací jsem tu hlavu myla ob den ale líčila se pořád a od té doby co jsem mamča už používám jen srovnávač pudr tvářenku a řasenku občas rťenku a nebo se nelíčim vůbec (do práce tedy vždy) ale když jdem na večeři nebo na ples tak si to užívám zo si i klidně nalepim řasy :-D

  • Asi tak...není člověk ten, aby se zavděčil lidem všem. Myslím, že do toho, jak se líčíš, nikomu nic není - pokud se tedy přímo nezeptáš na jeho názor. Maluj se se tak, aby ses cítila dobře Ty. Tyhle věci se během života stejně dost mění, takže je klidně možné, že za pět let se nebudeš malovat vůbec nebo třeba naopak ještě víc než teď.
    Osobně se líčím jemněji - make up dle stavu pleti (trpím na akné a na jizvy), řasenku a lesk. Taky mám "kamarádku", která mi několikrát opakovala, že by to svinstvo na sebe nenapatlala ani za nic. No, nikdo ji k tomu nenutí, že...

  • buccaneerka223.8.2017 19:36

    Když se dívám po lidech na ulici, tak některým ženám prostě líčení sluší... učím na základce a už některé osmačky chodí hodně nalíčené, ale prostě jim to sluší... problém potom je, když ráno zaspí a přijdou do školy nenalíčené. Vypadají prostě totálně "mdle"... na školní výlety raději nejezdí, aby je někdo neviděl nenalíčené... a co teprve potom kluk, který s nimi půjde večer do postele a ráno by se náhodou probudil dřív... :-D

  • Mě je 18, 19 mi bude v prosinci. Makeup používám už asi od 13 kvůli jizvám na obličeji a sjednocení barvy. Občas používám řasenku a asi před 3 dnama jsem se konečně naučila dělat linky :D Takže přes den makeup, pudr, řasenka, občas linky. Občas rtěnka, když jdu někam do divadla třeba. Stíny mám, ale nepoužívám je, připadám si hrozně zmalovaně. Korektor ani nepotřebuju, všechno zakryje makeup. O víkendu se nemaluju vůbec. Jo a ještě si pod makeup dávám krém. Maluj se tak aby ses cítila dobře, ale taky s mírou. ;) Jinak nechápu, že utratíš za líčení 400 měsíčně. Já mám makeup (30ml) minimálně na rok, pudr snad ještě na dýl. Řasenku tak půl roku až rok. Říkám si, kolik bych toho na sebe musela patlat, abych utratila to co ty. :-o

  • Taky se líčím. Řasenka, linky, stíny a hlavně výrazná rtěnka - těch mám snad deset různých barev a skoro ob měsíc musím kupovat novou. Makeup nepoužívám, jen světlý pudr pod obočí a pod oči. Líčím se do práce a když jdu někam do města. Jsou dny, kdy se nalíčím komplet a pak dny, kdy se mi moc nechce a splácnu do řasenkou a rtěnkou. Myslím, že je důležité jak se cítíš ty a nikdo přeci neřekl, že se takhle musíš malovat napořád. Já se na škole malovala hodně, pak v práci méně, na mateřské vůbec a teď v práci se maluji zase o dost víc. Lidi se mění, vkus se mění. Kašli na názor ostatních, záleží jak se ty zrovna cítíš a dle toho se zařiď ;-)

  • Uplne te chapu, ze se citis lip. Ja to mam take tak. I kdyz uz Mam dve deti a jdu s nimi jen ven na prochazku nebo hriste, tak hodím makeup, rasenku a jdu. Kdyz ale jdu ven mezi lidi, jako na nakup nebo do mesta i s detmi uz se maluji vic. Dam podkladovku, pudr, tvarenku, rozjasnovac nebo bronzr. Mam stale akné na obličeji. Oboci vystihují, na oci dam stíny, udelam linku, dam rasenku. Mam to uz v ruce. Takze mi to trva max 10minut a zvladam i s detmi. Sem namalovana decentne, ikdyz pouzivam hodne veci.

  • Já se taky ráda líčím :-) . Baví mě to a hlavně nemám úplně dokonalou pleť, tak potřebuju schovat nedokonalosti pod make-up. Kromě make-upu používám i bronzer, který jsem si našla na https://zivotavyziva.cz/bronzer/ a pěkně mi make-up uhladí, takže není tak vidět, že jsem nalíčená. Nevadí mi se líčit, ale vadí mi, když je to na někom hodně vidět.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 510 odpovědí a 409 715 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist