Až dojde na první sex

Otázku položila: Anonymní uživatelka #409226 1.11.2019 9:19

Zdravím. Lidi, mám dost nejasností ohledně této oblasti. Možná budu mít "brzy" můj první sex. Vím samozřejmě, že bych se měla dostatečně uvolnit, aby to tolik nebolelo, případně použít nějaké olejíčky. Pak samozřejmě kondom, ale ten by měl mít právě ten kluk. Antikoncepci neberu. Spousta kamarádek mi i říká, že kondom stačí, ale každý to vidí jinak, já se přikláním k tomu kondomu. Pak je tu ta věc s plodnými a neplodnými dny, upřímně se v tom absolutně nevyznám, ani pořádně nevím co je ta ovoluace a kdy jsou ty dny, ano asi bych se měla stydět, ale nedokázal by mi to někdo nějak vysvětlit? Plus také jestli se má na ty dny nějak hodně dbát? Těžko asi řeknu klukovi "Dneska nemůžu, mám plodné dny", nebo to vážně tak funguje? Nebo prostě na to skočím a neřeším různé okolnosti, prostě jen mít kondom a hotovo.

  • 01.11.2019 11:54:14 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik1.11.2019 10:02

    Ahoj, pokud budete používat kondom a navléknete ho správně, tak aby nepraskl. Tak je vcelku jedno, kdy máš plodné dny. Ale je dobře, že se o to zajímáš. Každá žena by měla znát své tělo, jak funguje a jaký má cyklus. Nejlepší je si do kalendáře třeba zde zaznamenávat, kdy ms začala, a cca v půlce cyklu bývá ovulace, ta se většinou pozná výtokem, který je táhlý jako bílek. Výtok bývá obvykle několik dní a ty se označují jako plodné. Jak proběhne ovulace., vajíčko je ještě do 24 hodin možné oplodnit, Tak na to také pozor. Po ovulaci bývá sucho, maximálně bílý hustý hlen. Době po ovulaci do další ms se nazývá luteální fáze a bývá většinou 12 - 16 dní. To vše na sobě musíš vypozorovat sama, protože každá jsme jiná a i můžeme mít nepravidelné cykly. Ale luteální fáze je cca stále stejná. Snad jsem vysvětlila srozumitelně, určitě ti k tomu holky ještě něco doplní.

  • Francy1.11.2019 10:03

    Zaprvé rozhodně nespoléhej na to, že kluk bude u sebe mít kondom! Ty se přeci chceš taky chránit, tak bys je u sebe měla mít taky. Pokud máš pravidelný cyklus 28 dní, tak ovulace bývá cca uprostřed, ale tohle máme každá jinak a spolehlivě se to dá zjistit měřením banální teploty pravidelně každý den ve stejnou dobu. Platí - menstruace a do ovulace neplodné dny, ovulace a jsi plodná a následují opět neplodné dny do další ms. Já tohle neřeším, ovulaci mám stejně jako noty na buben, poznám ji podle bolesti v podbřišku. Chráníme se celý cyklus kondomem a nikdy nebyl problém :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 602 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist