Asi moc sladkého

Otázku položila: Anonymní uživatelka #413445 10.3.2021 19:47

Dobrý den, mám takový problém, vždy když sním víc sladkého, třeba i jen celý pytlík gumových medvídků začne mě pak svedit a pálit vagína, je mi 18, antikoncepci beru a když se mi to stalo poprvé tak mi bylo asi 17 a šla jsem na gynekologii a paní doktorka mi dala masticku clotrimazol, ale stává se mi to teď docela často, já mám ráda sladké, nejím ho moc a když už si jednou něco dám tak se mi stane tohle, třeba dnes jsem snědla jenom 4 malé čtverečky od Milka čokolády a jeden nanuk. Nevíte co s tím? Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • No i kvasinková infekce může vzniknout z nadměrné konzumace cukru.

  • lenkaberuska10.3.2021 21:17

    Ahoj, to je kvasinková infekce, kvasinky se bohužel živí cukrem. I při běžných kvasinkových infekcích se doporučuje nejíst cukrovinky. Takže jestli jsi na to takto náchylná, tak doporučuji vysadit sladké. Zní to hrozně, ale cukr je návykový, a jakmile si odvykneš, tak tělo ho bude vyžadovat méně.

  • Súhlasím, obmedziť cukor, HA toto tiež zvykne zhoršovať, takže by mohlo pomôcť aj vysadenie. Ak už naozaj sa nechceš sladkého celkom vzdať, kúp si v lekárni probiotické čípky (s obsahom laktobacilov - musia však byť na zavádzanie) a v daný deň si na noc daj. Napríklad - Gyminum, Vagilact.

  • Francy11.3.2021 6:41

    Když se ti mykóza rozjíždí po sládkem tak rychle, tak bych řekla, že ji nemáš 100% doléčenou, jen potlačenou a proto se ti pořád vrací. Pokud ti clotrimazol pomáhá, tak si v lékárně dokup ještě tablety na zavádění. Budeš zavádět jednu na noc a za 3 dny máš vyléčeno. Mastička je na zevní genitál, potřebuješ to vyléčit i uvnitř a na to jsou tabletky lepší :-)

  • Jestli se rychle vrací, bude špatně prelecena.... měla jsem s tím taky problémy, tak se nasadila léčba na 10dni ( tablety + mast ) a byl pokoj. A v době léčby určitě omez cukr a prijedej bílé jogurty. Jogurt jim do ted aspoň třikrát týdně a mám klid. A kdyz se "prejim" sladkého tak si pak dám na pár dní půst od cukru a nevraci se mi.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 507 odpovědí a 409 712 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist