Antikoncepce po porodu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #44015 19.7.2011 20:25

Nevíte, za jak dlouho účinkuje antikoncepce po porodu, když jsem před porodem nic neužívala ? Plně kojím, je možné, že to bude chránit hned ?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj, já ted beru Azalii, jsem 8 týdnů po porodu, antikoncepci beru necelé dva týdny, dr. mi řekla že by to mělo účinkovat hned, ale ze bude lepší když se první týden užívání budeme chránit i jinak pro jistotu :-) což si myslím že je rozumné

    Jinak se tě rovnou zeptám na takovou osobní otázku, co sex po porodu? nemáš nějaký typ na to aby to nebolelo?

  • Otázku krapet nechápu-o jaké přesně antikoncepci po porodu se hovoří? Každopádně jakákoli antikoncepce působí nezvisle na tom, co bylo před porodem a kojení s tím má co dělat jen v tom smyslu, že není doporučeno se chránit kde čím z důvodu negatvního působení na laktaci a složení mléka. Pokud používáš nějakou antikoncepci na předpis, či z lékárny, v příbalovém letáku určuítě nalezneš, od kdy jseš chráněná a co máš učínit proto, aby antikoncepce byla co nejspolehlivější.
    Jestli se ptáš na kombinaci antikoncepce a kojení, tak je opravdu možné, že plné kojení otěhotnění pomůže ve spojení i s ne příliš spolehlivou antikoncepcí zabránit, ale spoléhat na to nemůžeš.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist