Antikoncepce a náladovost

Otázku položila: Anonymní uživatelka #228157 25.6.2014 12:12

Ahoj holky,
chtěla bych vědět, zda je možné, že by antikoncepce způsobovala hodně velké změny nálad a celkově by měnila psychiku člověka. Beru ji už 4 roky a zpětně si uvědomuji, že od té doby, co jsem ji začala používat, je ze mě úplně jiný člověk. Jsem pořád až moc přecitlivělá, ubrečená, lítostivá, protivná a celkově náladová. Myslíte, že to může být tím, nebo je to prostě povahou člověka a nic s tím neudělám??

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • už jsem to slyšela od více žen že jsou při braní HA náladový a různý další změny psychiky. hormony na psychiku vliv mají. možná ti nesedí HA kterou užíváš nebo ti to bude dělat každá. když vysadíš a tělo se vyčitstí tak se pravděpodobně změní i tvoje psychika;-)

  • na mně to takto působilo a proto i partner byl pro vysazení. povídal, že raději snese PMS kdy ví, kdy dojde, než mít HA a být jak časovaná bomba.

  • Ano, je to možné. Nasaď hořčík. Úplně nejlepší by bylo, kdybys úplně HA vysadila, ale pokud nechceš, tak alespoň takhle.
    U mě HA nastartovala tetanii. Dostala jsem se až tak daleko, že jsem se utápěla v depresích a chodila na psychiatrii pro antidepresiva (samozřejmě nepomohly, protože problém byl v tom nedostatku hořčíku, který mi HA z těla "vysávala"). Při užívání HA je opravdu potřeba, aby do sebe žena dostávala více hořčíku, protože je okamžitě na nule a to je zle. Hořčík je pro tělo strašně důležitý. Bohužel jsem si dlouho nedokázala dát dvě a dvě dohromady. Teď jsem bez HA, cpu do sebe každý den hořčík a cítím se skvěle :) Ale byl to běh na dlouhou trať. Trvá dost dlouho pravidelného užívání (uvádí se 3 měsíce), než se dostane v těle hořčík na správnou hladinu. Já jsem se z toho motala déle.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 441 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist