Antikoncepce Minerva

Otázku položila: Anonymní uživatelka #392277 9.8.2018 18:30

Ahoj, asi mám dost blbý dotaz, ale fakt mě to zajímá.

Antikoncepci Minerva beru přes dva roky začala jsem ji brát kvůli zdravotním problémům a teďka opravdu nemyslím akné . Antikoncepci jsem začala brát jelikož moje menstruace opravdu nebyla fajn. Krvácela jsem 7 a více dní a krvácela jsem opravdu hodně. Do toho jsem měla celkem často silné bolesti. A pokud bude někdo namítat, že antikoncepci jsem začít brát nemusela, že by mi poholo něco jiného tak mi můžete věřit, že antikoncepce byla pro mě poslední možnost.

Ale abych se vrátila k dotazu dnes jsem byla u kožní . A ta mě seřvala, že bych měla mít už dávno jinou antikoncepci. A že antikoncepce Minerva je vysokodávková antikoncepce.

Ale s touhle antikoncepc jsem opravdu spokojená. Nemám žádné problémy, nepřibrala jsem ani nemám po ní problém s pletí.

A ať jsem ten příbalový leták četla jak jsem chtěla tak je tam napsané, že patří do nízkonákladové řady. A nikde není napsané, že bych ji po dvou letech měla vyměnit.

Co si o tom myslite? Protože já fakt nevím a s každou blbostí se mi nechce chodit na gyndu. :)

Mockrát děkuji za odpověď.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já ji brala taky, ale už před 6 lety a brala jsem ji v kuse 5 let. A nikdo mi teda nic nenamital...
    Ale cyklus se mi po vysazení spravil za mooooc dlouhou dobu a to až po porodu, kojení... :O=

  • Ja antikoncepci Minervu brala od svych cca 20 let. Takze nejakych 8 let v kuse, resp. podle informaci v pribalovem letaku (nikdy jsem si neprodluzovala cyklus, pravidelne pauzy). Po cca osmi letech jsem ji vysadila, chteli jsme se zacit pokouset o miminko a uplne bez problemu.
    Ani kdyz jsem ji dlouhodobe uzivala, zadny problem jsem s ni nemela

  • Já jsem jí brala půl roku, pak asi po půl roce další 3 měsíce, mezitím jsem měla jinou. Doktorka mi ji předepsala, aby se mi rychle zlepšila pleť a když mi ji psala, tak říkala, že obsahuje hodně hormonů a nesmí se brát moc dlouho. Proto mi jí pak změnila. Jinak jsem i trochu hledala na internetu, když jsem ji dostala. A všude byla uváděná primárně jako lék proti nadměrnýmu ochlupení a něčemu dalšímu, včetně akné. A až sekundárně jako HA. Jako HA by se primárně brát vůbec neměla. ;)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 185 otázek, kterým se dostalo 271 430 odpovědí a 409 660 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist