Antikoncepce

Otázku položila: Bývalá uživatelka #196594 8.10.2020 20:31

Ahoj..,mám pár dotazů ohledně antikoncepce,s mamkou o tom v poslední době často a váhání,jestli ji mám začít brát nebo ne.
Zatim jsem panna,ne že bych měla nějak zájem začít spát s někým,ale kvůli akné a nepravidelné menstruaci.
Jaké vyšetření musim projít u gynekologa? Dekuju

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nepravidelnou menstruaci HA nevyřeší. Jen problém zamaskuje a odsude na pozdeji-po jejim dobrani.
    Nepíšeš kolik je ti let, ale s užíváním HA bych rozhodně nespechala-spis naopak. Je to chemie, která ovlivňuje tělo ne vždy dobrým způsobem.

  • Antikoncepce tyto problémy neřeší a navíc má spoustu dalších vedlejších účinků.. Nehrnula bych se do ní, zvlášť pokud ji nepotřebujete využívat jako ochranu před početím.
    Navíc po vysazení antikoncepce často bývá pak akné, výkyvy váhy a poblázněný cyklus ještě ve větší míře. Já jsem po vysazení už přes dva roky, délka cyklu je jakž takž v pohodě a ale akné mám stále šílené..

  • macicekkajik9.10.2020 7:43

    Dokud nežiješ sexuální život, o antikoncepci bych ani neuvažovala. HA není spásný všelék. Hodně žen po vysazení HA nemůže otěhotnět, hodně dlouho jim trvá než se jim zase srovná cyklus a vůbec i třeba zase začnou ovulovat a musí chodit na vyvolávačky. Podívej se i na dokument Hormonální akvárium. Neovlivňuješ jen sebe, ale celé okolí tím, že hormony, které bereš také vyčůráš a čističky vod si s ní neumí poradit a žijí v ní ryby a tvé hormony by pili i všichni ostatní lidé - muži, děti, staří lidé, atd.

  • Já měla velmi silné akné a nikdy bych do ha nešla. Ha neléčí jen maskuje.
    A pokud probíhá během cyklu ovulace, tak nelravidelnost není špatně.

  • Dokud se ti cyklus nesrovna, s HA nezacinej..

  • kosicek9.10.2020 8:09

    Taky bych nenasazovala, bohužel je to tak, jak už bylo napsáno, ano antikoncepce to opravdu "vyřeší", ale jen na dobu, kdy ji budeš brát, přičemž můžeš začít řešit zase jiné problémy, co způsobuje antikoncepce, často je to např. zvýšená chuť k jídlu (a následné přibírání), nedá se to předpovědět, jaký vliv bude mít a je je jisté, že ovlivňuje vše možné, jak pozitivně, tak i negativně. Ano, menstruace bude pravidelná, jenže se nebude jednat o menstruaci, reprodukční cyklus se zmrazí - uspí...a po vysazení se pokusí navázat na to, co bylo a budeš asi tam, kde jsi teď.
    Jinak nepravidelnou menstruaci považuji v mladém věku za běžnější než pravidelnou...a je taky otázka, co kdo považuje za nepravidelný cyklus, protože často je považován za nelravidelný i v podstatě pravidelný cyklus.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 698 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist