Antibiotika a antikoncepce

Otázku položila: Bývalá uživatelka #194438 26.1.2021 14:43

Dobrý den, beru antikoncepci diecyclen. Dostala jsem antibiotika Dalacin C 300mg. Četla jsem že nemusejí mít na antikoncepci vůbec vliv ale někde zas říkali že možnost snížení účinnosti je. Chci se zeptat máte někdo zkušenosti nebo jak to tedy je musím je ještě chránit i něčím jiným?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • antibiotika temer vzdy muzou snizit ucinnost HA, zalezi i na tele atd atd, jestli chces mit jistotu, tak bud se ten jeden cykkus vyhni sexu, pokud to nevydrzis, tak kupte kondomy, ta jedna krabicka vas nezruinuje :-) ;-) jedna rada, kdykoliv kdyz mas pochybnosti o HA, tak nez se trapit a stresovat, tak to proste pojisti tema kondomama :-) je to levnejsi nez pripadnej potrat nebo detska vybivacka ;-)

  • Zeptej se svého lékaře ;) Ale většinou platí, že pokud se v příbalovém letáku antibiotik nepíše o ovlivnění antikoncepce, tak je to v pořádku. Když se léky vzájemně ovlivňují, v příbalovém letáku se to píše. Pokud by se to vzájemně ovlivňovalo, tak taky záleží, na jak dlouho máš antibiotika a ve kterým týdnu užívání HA jsi. Nejlepší je se zeptat lékaře a mít tak jistotu, než se spoléhat na cizí lidi na internetovým fóru. Můžeš napsat i dotaz na ulékaře.cz, pokud nechceš volat ke svýmu lékaři. :)

  • To je ale sakra dlouhy letak... No fuj..
    Nicmene pise se zde, ze muze byt ovlivnena ucinnost, pokud beres dalsi leky a mas si precist jejich pribalovy letak. Nepises, jake antibiotika beres, tak neporadime..
    Pro jistotu bych se ale nejakou dobu chranila jeste kondomem.

  • Radeji bych s tim pocitala a po dobu uzivani a týden po nem bych se chranila navic kondomem.

  • Veronika3226.1.2021 18:39

    Ano, možnost snížení účinku antikoncepce zde je vždycky.osobne bych se chránila. Díky kombinaci antikoncepce a antibiotik má moje sestřenice 7 letého kluka....

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist