Antibiotika a antikoncepce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #403766 28.12.2019 21:37

Dobrý den,
mám týdenní antibiotika Penbene, která mi léčí náběj na angínu. Temer 4 roky beru antikoncepci. Na internetu se názory na vliv tohoto typu antibiotik na antikoncepci dost různí, jednou že to muze ovlivnit, jednou že tento typ vliv nemá. Každopádně s přítelem se mám vidět den po tom, co antibiotika doberu. Máte některá s tímto typem zkušenosti? Riskly byste to přerušovanou souloží nebo byste určitě sáhly po kondomu?
Děkuji předem za odpovědi. :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Proc se nekouknes spis do pribaloveho letaku? :-))
    Jinak myslim ze kdyz si projednou date kondom, svet se nezbori! :-))

  • Zkus zavolat gynekologovi. Abys měla jistotu.
    Jinak po antobioticích můžeš dostat kvasinky, mykózu a podobně. Doporučuji ještě vaginální probiotika. Naposled jsem je nebrala a léčila jsem se ještě s mykózou. :(
    Jinak pokid dítě teď fakt ne, raději bych volila kondom.

  • Jak bylo uvedeno výše, přečti si příbalový leták. Obecně se říká, že antibiotika snižují účinek antikoncepce díky tomu, že ovlivňují střevní mikroflóru. Jak hodně je otázkou. Podle mě je lepší si pro jednou vzít kondom, než se pak strachovat. Účinek antikoncepce by pak měl nastat za 7 dní od dobrani antibiotik. Ale tohle by měl vědět daleko lépe gynekolog, proto se s ním klidně pro jistotu porad.

  • Přečti si příbalový leták. ;) Ale ne antikoncepce, ale těch antibiotik, tam to určitě bude. A pokud ne, tak s zeptej gynekologa nebo v lékárně. Já jsem měla antibiotika a řekli mi, že mám ještě 7-10 dní používat jinou ochranu, pro jistotu. Protože nikdy nevíš, jak tě ty léky ovlivní. A mykózu jsem po nich měla taky. Takže pak jsem na sex neměla ani náladu, jak mě to svědilo a měla jsem to nateklý :D Navíc krémy na mykózu naopak zase narušujou strukturu kondomu. Takže ve výsledku jsem sex neměla dýl než těch 10 dní.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist