Akné po vysazení antikoncepce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #56349 28.3.2012 11:14

Ahoj holky, prosím poraďte, je to skoro rok, co jsem vysadila antikoncepci, předtím jsem měla problémy s pletí, moje pleť povysazení vypadá naprosto příšerně:'-( ... nevím už co s tím ... máte některá zkušenost, co by pomáhalo?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Me nepomohlo vubec nic a to jsem zkousela opravdu snad vsechno. Trosku mi problemy zmirnila dermatolozka, ale v prubehu cyklu jsem mela plet jak na horsky draze, navic co se mi udelalo, to se hojilo dost dlouho. Po roce a pul jsem to vzdala a vratila se k HA. Neskutecne me to omezovalo a srazelo sebevedomi.

  • ahojky...jsme na otm stejně jen v tom rozdílu, že já už jsem těhu..po půl roce od vysazení mi dr. zjistil vysokou hladinu testosteronu a proto ta pleť ( ikdyž jsem jí před braním taky neměla úplně čistou- ale tohle byl extrém), byla jsme z otho zoufalá...rok byla otřesná a to fakt děsivě...byla jsem z otho na nervy..styděla s ejít mezi lidi s těmy boláky a rudými fleky...snažila jsem se to nemačkat a nenípat..ale nešlo to...neumím prostě vyjít ven mezi lidi s bílýma tupkama na tvářích a čele...pak jsem otěhotněla po roce a půl snažení a pleť se pomalu a jistě lepší..te djsem ve 39tt a plet pořád není čistá tak jako při HA...můžu ti říct, že se těším jak malé dítě až nasadím opět HA a budu mít pleť jak dětskou prdýlku a nebudu se stydět chodit mezi lidi...byla jsem i u dermatologa a ten mi řekl, mi doporučil od biodermy a od la rosche čistící pěnu...kterou si mám každý den 5 minut žiňkou mýt obličej a pak namazat od la raosche krémem jemnuje se to effaclar K a přijde mi, že to trochu pomohlo..ten čistící gel se jmenuje taky effaclar..mě vácí vyhovuje ten la rosche než od biodermy...tak to zkus...nebo zajdi přímo za nějakým dermatologem, když nejsi těhotná, tak ti třeba bude moct dát i nějaké masti léčivé...mě je dát nemohl..hodně štěestí s bojem proti akné!!!

  • Utíkej na kožní, ať ti dají nějakou antibiotikovou nebo jinou mast :)

  • Jo tak to je beh na dlouhou trat.. me ted v posledni dobe nejvic pomaha od garnieru vyrobky rady PURE a veci s kyselinou salicylovou, coz je v tom garnieru taky. Teda nechcu tady ty znacce delat reklamu, ale rano pod makeup a vecer na spani si dam jeste hydratacni krem garnier pure long-lasting sebum control a fakt se ta tvorba novyho akne rapidne snizuje a hojeni toho drivejsiho je taky rychlejsi, plet se tak nemasti a je to takovy cely prijemnejsi. Jinak jeste tak dvakrat do tydne si naparuju oblicej nad vyluhem z hermanku a salveje a pak si tim i potiram oblicej. Jo a taky moc nejim sladky, jednak mi to uz ani tolik nechutna a za druhy to ma plet u me dost negativni ucinky..

  • Ahoj! Mně se po vysazení ATK taky objevilo akné. Hlavně takový ty "boláčky" :-(. Ale naštěstí je nemám po celém obličeji. Na kožním mi doktor napsal Eryfluid, takže když se mi něco klube, potřu to a celkem to pomáhá. Jinak si čistím pleť pouze pleťovou vodou od Baley (DM drogerie), mám totiž dermatitidu, tak nemůžu používat moc běžných čistících výrobků a tahle voda mi nevadí... Ale být tebou, tak si skočím na kožní.

  • zpět antiko:-)..jinak tedy nevím:(

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 613 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist