Akné, antikoncepce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #424996 12.6.2020 19:04

Zdravím,
mám dotaz ohledně akné, se kterým bojuji téměř 6 let. Je mi 21 a bohužel už jsem vyzkoušela opravdu vše, kožní, kosmetičku až po jídlo. Proto se chci zeptat, jaké máte zkušenosti s antikoncepcí i po vysazení ? Uvažuji, že bych jí začala brát jak kvůli ochraně, tak hlavně kvuli pleti. Jsem mladá a bohužel mi nic na pleť nezabírá a už si nevím rady. Děkuji za odpovědi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Co byva vseobecne znamo tak to ze HA problémy neřeší, ale odsouvá na pozdější dobu..
    Za sebe bych HA nedoporucila, rozhodilo mi to telo tak ze jsem pak mela problém otehotnet. Zkus jeste neco jineho a za každou cenu nesahej hned na pilulky. Moznosti ochrany je spousta a co se tyka akne, zapatrej i v historii poradny, akne se tu resi pomerne casto. ;)

  • macicekkajik12.6.2020 21:17

    Také jsem hodně trpěla na akné. Přešla jsem na přírodní kosmetiku od šampónu až po antiperspirant a akné se mi rapidně zlepšilo, ani klasické prášky z obchodu již nekupuji. Také se mi zhoršuje po sladkém. A to mi je 34. Akné je odrazem našeho zdraví. Stačí mít zánět dásní a akné mi hned vyskáče. Možná máš nějaký zánět a ani o něm nevíš a akné je na světě.

  • Hele ja sem v pubertě měla akné, nic hrozného, ale něco tam bylo. Zacala jsem brát HA, ne teda kvůli té pleti, ale kvůli ochraně, tenkrát jsem snad ani nevěděla, že to může pleť nějak zlepšit. A ano, rekla bych, že se pleť celkem zlepšila. Ale po několika letech se akné udělalo znova a tentokrát mnohem horší, než v té pubertě a to i přesto, že HA stále beru. Takže za me antikoncepce rozhodně není pomoc s pleti. Zkus jiné metody, je možné, že máš nějaký problém vevnitr. Zkus detoxikační čaje, mne třeba hodně pomohl čaj s ostropestřce marijanskeho, kupuju v DM za pár korun a doplnila jsem vitamín B. Plus samozřejmě správná péče a čištění pleti.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist