Acnevac zkušenosti

Otázku položila: Bývalá uživatelka #26697 27.5.2011 21:00

Dobrý den. Měla jsem přes půl roku vyssazenou antikoncepci. Objevilo se mi ošklivé akné. Obličej, dekolt, záda, no prostě hrůza, bude mi 28 let. Ted beru opet antikoncepci, je to teprve druhý mesic /lunafem/. Mám jeste divoky cyklus a neupravila se menstruace a akne se tedy take jeste nezlepsilo. Koupila jsem si kuru Acnevac a ted dobiram druhe platicko, ceka me tedy jeste 20 dni pauza a pak posledni platicko. le zatim ani toto nepomohlo, mozna nepatrne zlepseni, ale zadna slava. Mate nekdo podobne zkusenosti? Nejake rady? Budu vdecna za cokoliv!!! Moc dekuji vsem.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Je to asi hodně radikální a nemusí to platit pro každou ženu... Ale zatím žiju a žádné problémy nemám. Nikdy jsem neměla antikoncepci, nikdy jsem nenosila make-up a nikdy jsem si na sebe nepatlala žádnou jinou chemii nebo brala prášky.. Já vím, je to hodně radikální a chápu, že ne každý má takové štěstí (např. s téměř bezproblémovou pletí) jako já, ale zkus přírodní věci, udělat si pauzu od chemie.

  • Ja me la to stejne po vysazeni antikoncepce po 10 letech uzivani. Nakoupila jsem si kosmetiku na problematickou plet (hodne jsem investovala), chodila jsem kazdy mesic ke kosmeticce a tak zhruba za 3/4 roku se to zlepsilo a ted uz problemy nemam. Takze to chce vydrzet a investovat...

  • Ahoj, mám ten samý problém. Po x letech jsem přestala užívat antikoncepci a akné se po skoro půl roce od vysazení objevilo na zádech, tedy spíše dost na lopatkách a na horní části rukou. Je to děs. Tílka na která jsem byla zvyklá v létě nosit, teď nosit nemohu. Prý se potřebujou hlavně vyčistit játra. Takže cokoli na čištění jater, osobně užívám zinek, ale zatím jen chvilku abych viděla nějaké výsledky. Akné se nejvíce zhorší po půl roce až roce vysazení. Pak by se vše mělo vrátit do normálu, takže nejlepší je asi vyčkat až to samo zmizí. Přeposílám text, ve kterém i radila paní doktorka dermatoložka.

    Akneroxid 5 / v případě menšího
    účinku by snad i bez receptu měla být dostupná i silnější varianta
    Akneroxid 10 gel/, není drahý, což se vzhledem k větší ploše, kterou budete
    ošetřovat, hodí. Ještě znovu upozorňuji - než se po ošetření obléknete,
    nechte pořádně zaschnout / či varianta jiná - na noc si vzít nějaké horší
    noční oblečení, kde nějaká ta světlejší tečka nebude vadit/.

  • Já měla akné po skončení puberty pořád, i v době braní antikoncepce (začala jsem v 19) i po jejím vysazení (vysadila jsem v 28, ted je mi 31). K úplnému vymizení akné mi zatím nepomohlo nic. Ani chemie, ani ji naopak vysadit a vše jenom přírodní. Ani žádná kosmetika nepomohla. Ve valné většině případů je to hormonální hladinou v těle. Někdy to může být vysoký testosteron, někdy jiné hormony, často ženy s akné mají problémy s ovulací. Mě na chvilku trochu pomohly bylinné kapky srovnávající hormonální hladinu od firmy Naděje a konkrétně maliník-černý rybíz (před zahájením kúry se přidávají ještě kapky na čištění organismu). Trošku se to zlepšilo. Ale je to spíš krátkodobé.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist