3. Těhotenství bez vědomí partnera

Otázku položila: Anonymní uživatelka #391811 4.3.2019 13:07

Ahoj holky. Asi mě za můj dotaz odsoudite, ale co. Už máme 2 děti. Jedno ve škole, druhé predskolak. Ja uz 3 roky hrozně toužím po dalším. Manžel ho chce taky, ale pořád to kvuli něčemu odkládá. Přitom, když se o tom bavíme,tak říká, že ho chce a klidně i víc, než 3. Jenže já pořád říkala, že bych ho chtěla do třiceti a on, že jo. Ale 30 mi bude už letos s on se k tomu pořád nemá. Přijde mi, že se asi bojí. Vždycky mu trvá se pro něco rozhodnout. Myslím, že kdyby 1. Nebylo neplánovaně, neměli bychom děti doteď. Přitom je miluje a pořád tvrdí, že další chce, jenom ne teď. Ale já se bojím, že budu čekat ještě hrozně dlouho. HA neberu. On si dává pozor. K tomu mam ještě polycysticke vajecniky, takže sance na otehotneni je malá. Napadlo mě ale, že bych mu řekla, že jsem těhotná. On by si přestal dávat pozor a buď bych do MS otehotnela, nebo ne a řekla bych mu že jsem potratila. Vím, že je to podraz, ale říkám si, že i kdyby to ten první měsíc nedopadlo, tak by mu třeba došlo , že to dítě chce a začali bychom se konečně snažit. Můžu znát vaše názory? I když jemi jasný, že budou většinou negativní

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • nedělala bych to. je otázkou, zda manžel další děti skutečně chce, nebo jen ti to odkýve, aby měl na nějakou chvíli klid. na tohle je potřeba si skutečně sednout a domluvit se - bez emocí, výčitek, a bez sdělení svého přání (které zná a kterým mu možná to i podsouváš).
    možná jako chlap i více vnímá, že mimčo znamená více omezení pro celou rodinu ve všem. že s větším dítětem, které je parták, se dá více podniknout. taky záleží na vašem zázemí, financích apod.

  • Nesoudim te, ale je to proste blbost. Uz jen to ze je clovek schopny pohravat si s myslenkou ,,potratila jsem,,.. prijde mi to osklive..

  • Na jednu stranu tě chápu. Mám dvě děti a chtěla bych ještě jedno, ale manžel už nechce. Problém je, že už jsem bez vejcovodů, takže přirozené početí u nás nepřipadá v úvahu. Nedávno jsem nad tím přemýšlela a říkala si, že kdybych byla normálně plodná, tak náhodou zapomenu vzít prášek nebo tak něco... To bych klidně udělala (alespoň si to myslím).
    Ale jak píšeš, že by sis vymyslela, že už těhotná jsi, tak to mi přijde jako pěkná sprosťárna. A vymýšlet si potrat? Vypadá to, že nevíš, co to potrat je. Kdybys to zažila, tak takhle uvažovat nebudeš.... Taková věc už je pro mě prostě přes čáru :(

  • zrzka0074.3.2019 15:01

    Anonymní uživatelka 391811...Zkusila jste si představit i druhou stranu? kdyby manžel dítě chtěl, ale vy jste rozhodnutí stále oddalovala ať už z jakéhokoliv důvodu a spoléhala na to, že můžete manželovi důvěřovat, že si dává pozor? Jé miláčku promin, ale ujelo mi to (byť by to bylo falešné jako od Vás). Já bych nadšená asi nebyla. A důvěra by taky nebyla tam co dřív. Zkuste se taky vžít do role chlapa, jak by bylo Vám.

  • asi bych to neřešila stylem říct že jsem těhotná a pak doufat, že budu..co když nakonec ne? ještě bych tmu to zkusila říct, jak jste to napsala sem..mít dítě by mělo být rozhodnutí obou..je-li to možné.

  • Ani mě moc nenapadlo te odsuzovat. Tezky to mas v tom, ze si pritel dava bacha. Kdyby byla antikoncepce na tvé strane, tak bys jednoduše vysadila... Zkusit to takhle muzes, ale otazka je, zda ti pritel uveri, ze jsi tehu bez pozitivniho testu, a zda si opravdu prestane davat bacha. A velká nahoda by byla, kdybys opravdu hned otehotnela. Mozna by si pak uvedomil, ze dite by uz chtel. Ale spíš bych si s pritelem vazne promluvila o tim, ze tehotenstvi uz nechces odkladat. Jestli uz tri roky touzis, tak cekas dlouho. Nebo si aspon stanovit nrjaky casovy horizont, ktery by byl pro nej prijatelny.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist