2.těhotenství mě nechává chladnou

Otázku položila: Anonymní uživatelka #67540 8.1.2013 15:08

holky, chci se zeptat, jestli jste měly taky podobný problém. Mám už jednu holičičku a teď jsem s manželem otěhotněla podruhé. Zjistila jsem to teprve před pár dny a pořád se s tím nemůžu nějak srovnat. Druhé dítě jsme chtěli, ale teď jsem byla už připravená že ve 3 letech dcery půjdu konečně mezi lidi do práce a začne zase jiný život, než jen doma a druhé zkusíme později. No ale stalo se a já se nemůžu s tím srovnat. Vůbec nejsem ráda a vybavuje se mi jen to špatné, jak miminko brečí, čůrá , kaká, pořád jen kojení a člověk se nevyspí, nedostane se pořádně nikam ven do společnosti. Doufám, že je to jen přechodný stav a časem si uvědomím jaké mám štěstí, ale teď jsem fakt zoufalá a napadají mě myšlenky jako, že třeba se něco nevyvede, nebude bít srdíčko, nebo něco. Je to úplně něco jiného než v 1. těhotenství to jsem šílela radostí. Je to normální?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj ja jsem tedka ve stejne situaci. Malemu je teda rok a půl a ja si rikam jak to budu zvladat. Ze proc jsme jeste nepockali a nekdy me napada proc vlastne druhe kdyz to da tolik prace a nikdo(parner) to nevidi. Me nikdo nepomuze,chlap porad v pytli a byt takto jeste dva roky,tak me odvezou :-) Dneska jsem byla u Dr v 6tt a srdicko nikde. Ani nevim jak jsem mela a mam cerne svedomi ze jsem se rouhala a nevazila si toho daru. Dr mi sice rikal, ze pristi tyden,ale i tak se stydim sama pred sebou. Zvladly to jine, zvladnu to i ja a za ten detsky sumev mi to stoji. Poradila bych ti hlavu vzhuru, malou das do skolky a kdyz si budes troufat tak po dvou letech muzes do prace a mezi lidi.

  • No môžu to byť hormóny. V prvom rade buď rada že môžeš mať deti a teš sa z toho. Mnohé z nás by to s tebou rýchlo menili. Dnes sú neobmedzené možnosti, nemusíš byť s dieťaťom len doma, moja kolegyňa s dieťaťom pracuje, behá hore dole a je nonstop v spoločnosti. Len treba chcieť a zariadiť si to tak aby ti to doma neliezlo na hlavu a nemala si sterotyp...;-)

  • tak hormony muzou delat hodne, ale neves hlavu. nase prvni ditko bylo naprosto uzasne, vubec to nebylo jak jsi to psala - jenom breci, cura, kaka, kojeni, nevyspana matka.... od narozeni byla uplne uzasna a nebyly s ni zadne starosti, zadne breceni atd atd... proste pohadka. za dva tydny mam termin porodu druheho ditka, tak uvidime co nas ceka ;) takze chci jen rict hlavu vzhuru, treba bude miminko uplne uzasne a ty budes mit hromadu casu na sebe, tak jako ja u prvniho prcka ;) vlastne muj zivot se po porodu ditka vubec nezmenil, neustale jsem delala co me bavi a normalne chodila ven atd atd... :) nemela jsem temer zadna omezeni s ditkem, tak uvidis, treba te druhy potomek mile prekvapi ;)

  • Zkus to brát třeba tak, že když jste stejně druhé dítě chtěli, tak to vezmeš jako příležitost, že si to rodičovství s malýma dětma "užiješ" naráz a pak už budeš moct pracovat, cestovat atd. Myslím, že kdyby ses vrátila do práce, za dva roky by se ti na druhou mateřskou taky neodcházelo snadno...a takhle to budete mít z jedné vody načisto:-) Hlavně si najdi na tom nějakou pozitivní věc a ne jen ty negativní, to si to malé nenarozené mimi nezaslouží, ať chceš nebo ne, je to vaše dítě a vaše krev. Pokud chceš bezproblémové, klidné dítě, měla bys být veselá, klidná mamina. A určitě bych si o svých pocitech promluvila s manželem, žádná hysterie, ale říct mu, že se bojíš, že to bude jen na tobě, zkuste si dohodnout, třeba to, že se bude starat o starší dítě, aby tys měla čas na miminko a na sebe, třeba jedno odpoledne týdně, řekni mu, že potřebuješ taky nějaký prostor, zkuste si zařídit hlídání třeba na jeden večer v měsíci, třeba jen na pár hodin, zajděte si na večeři, je jasný, že pokud jsi tři roky se věnovala jen dítěti, tak potřebuješ taky nějakou jinou zábavu s někým tvého věku, ne s batoletem. Ale druhé dítě z toho neviň.

  • Tak to jsem na tom stejně, teď čekám druhé, neplánovaně a navíc hodně brzy. První je ještě hodně malé (i když od narození celkem hodné, zlaté). O to to vidím horší, i v okolí jsem jediná, kdo by měl děti tak brzy po sobě, když je první ještě hodně malé a nesamostatné.
    Ale já neskákala radostí a netěšila se na porod a na to, co bude po něm, ani u prvního.
    A přitom ho mám teď moc ráda a udělala bych pro něj první poslední.
    Holt to má každý jinak no.

  • To je úplně normální. Mám 3 plánované děti a tenhle pocit jsem měla u druhého i třetího těhotenství. Mám je navíc dost brzy za sebou, takže o to jasněji se mi to všechno vybavilo. Ale až se uzlíček narodí, bude všechno jinak.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 613 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist