zoufalost z mnoha symptomů břicha

Otázku položila: Anonymní uživatelka #53632 15.4.2012 18:13

Ahoj,
mám posledních pár dní problémy s břišní dutinou, které se postupně zhoršují a mám dost obavy, co z toho bude. Samozřejmě k dr zajdu, ale určitě se nepřijde hned na to, co se mnou, tak bych ráda věděla, jestli to někdo znáte a máte zkušenosti, nebo nějaké názory, co by to mohlo být. Před měsícem jsem byla hospitalizovaná na JIP s ketoacidozou, kde jsem měla pocit staženého krku - přikládala jsem to stresu a acidoze. pak se to zlepšilo, ale cca před 14dny zase začalo. Posledních pár dní mě šíleně bolí záda, nejvíc hrudní krční páteř, píchá mě v pravém podžebří a ihned po požití jídla nebo i pití cítím tlak v takovém důlku mezi levou a pravou stranou žeber, jako když máte těžký žaludek. Tak do dvou hodin to odezní. Není to vyloženě bolest, ale je to velmi nepříjemné, občas píchání, taky ale nebolí. Pro deprese se léčím antidepresivy, které beru cca 14 dní. S menstruací mám zpoždění zatím 6 dní, těhotná být nemůžu neměla jsem styk. Jsem z toho dost vyděšená. Může to být banalita, může to být nežádoucí účinek antidepresiv, dlouhodobý stres, může to být i od těch zad, zároveň ale záda můžou bolet od něčeho primárně s tím břichem. Je tu tolik možností, že jsem o to víc vystresovaná, co se mnou bude. Na JIP mi šlo o život, takže mám strach, aby to nedopadlo zle. Máte někdo zkušenosti, názor, co by to mohlo nejčastěji způsobovat? Přikláníte se víc k tomu stresu nebo páteři, či primárnímu problému v dutině břišní? Půjdu k dr a budu chtít udělat sono a rozbory krve, ale strachy už ani nespím. Určitě pomůže cokoliv poradíte. Díky moc.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • rozhodně bež na vyšetření, ale za sebe laicky myslím, že toto vše dokáže stres. zažila jsem přesně to co ty, také u léčby ad. vše je psychosomatické. ale samozřejmě jsem, stejně jako to plánuješ ty, podstoupila rozbory krve a základní interní vyšetření, aby se vyloučily nežádoucí diagnózy. přeju ti hodně zdraví, a hlavně se uvolni a vyspi se, to je základ. mně moje zlatá dr řekla, že pokud blbě spím, resp. já kdysi nespala vůbec, od toho se člověku může zdát, že se z toho zhroutí, a přistoupí různé bolesti, bušení srdce, atd. drž se, neboj, zajdi k dr a dej vědět ;-)

  • Já si myslím, že jde o psychiku, nechci vůbec nic zlehčovat, ale sama vím, jak psychika dokáže potráppit, to se člověk pak i diví... ze zdravotního hlediska je dobré se nechat vyšetřit, krev, moč atd. a z hlediska druhého - HLAVNĚ se přestat stresovat a uklidnit se... udělat si nějaký režim, před spaním si dát třeba horkou vanu na uklidnění a připravit si ložnici aby byla klidná a tichá, přečíst si něco pěkného a hlavně se nebát, že zas nebudu spát. Lehko se to řekne, ještě hůř udělá, ale nejprve člověk může zkusit zabojovat sám, pak i s odborníkem. Mít trochu pohybu, procházky jsou ideální... mít zvíře, já mám dvě kočky, to je pěkná terapie.. těšit se z hezkých věcí... ;-) víc neporadím, to spíš doktor pokud ty problémy jsou opravdu velké... ale největší část si mylsím, je v hlavě :/ z vlastní zkušenosti vím... přeju ať je líp!

  • ahojky, může to být opravdu psychosomatické, ale stejně bych šla k doktorce, abys něco nezanedbala. Ale stres dělá opravdu hodně, např. já měla stresovou práci, skoro jsem se nemohla ani najíst, hned mi bylo zle. Nakonec to byl žlučník, tak jsem si dělala léčebnou kůru při které hodně kamínků ze žlučníku odešlo, ale stejně mi nebylo úplně ok, i když podstatně lepší, ale taky to bylo tím, že bylo po stresovém období v práci trochu lépe, no nakonec se to zlepšilo až těhotenstvím, ve kterém jsem se hodně uklidnila, takže u mě se opravdu ozval žlučník velkým stresem v práci. Bylo to šílený, dlouho jsem nevěděla co mi je, přítel mě pořád posílal k doktorce, tak jsem nakonec šla. Tak být tebou tak bych šla.

  • Já mám problémy a bolesti břicha dlouhodobě, občas se to dostaví, prošla jsem různá vyšetření, ale žaludek prý mám v pořádku, žlučník mám již odoperovaný, nic jiného to prý také není. K té bolesti v ,,důlku" mezi žebry - také mě tam někdy hrozně bolí, nemůžu se ani nadechnout, ale to je od páteře. S tou mám též dlouhodobé problémy. Jinak mívám i takové svíravé pocity na hrudníku a v břiše, i když jsem v klidu a nic se neděje, ale je to prý psychické. Člověk si může připadat, že je v pohodě, ale tělo mu dá občas najevo, že asi tak v pohodě není. Já mám dost práce, i psychicky náročné, takže to přikládám tomu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 723 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist