zkušenosti s babyvakem

Otázku položila: Bývalá uživatelka #23412 8.8.2011 21:15

Ahoj holky,chci se zeptat,mám skoro šestitýdeního chlapečka a pořídila jsem si babyvak.Uvažovala jsem o něm i při starší dcerce.Teď mě před ním švagrová varovala,že si na něj její syn zvykl a že je to hrozné.Prostě mě před jeho používáním varovala.Zajímaly by mě vaše názory a zkušenosti.Moc vám děkuju.

Asi měla na mysli odnaučování.Já jsem s babyvakem zatím spokojená,malý se v něm krásně uklidní a usne.Taky mám volné ruce pro naši princezničku.Zatím ho používám jen doma a asi to tak zůstane.Jen trochu bojuji s ukládáním malého do vaku,nějak prapodivně ho tam strkám,to se mu nelíbí.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • To fakt nevím, co je na tom hrozného, ale určitě jde o úhel pohledu:-) Já osobně nepoužívám babyvak, ale šátek, který rozloží váhu dítěte na obě ramena (zátěž na jedno rameno jsem byla schopná snášet velmi krátce, i šátek lze tak uvázat..). Dítě lze naučit na šátek i kočárek, na delších výletech je super kombinace toto střídat-miminko uklidnit, uspat-nakojit ve vaku a pak odložit do kočárku, kde si schrupne... Je samozřejmé, že menší dítě preferuje blízkost maminky, pro miminka je to naplnění jejich přirozených potřeb-lidská mláďata jsou přirozeně nošenci, stejně tak jako opičí-nerodíme malá ptáčata, která jsou zvyklá být sama v nějakém hnízdě... Tato péče se člověku vrátí později a malé miminko to hodně potřebuje a člověku se zdá, že hcová celý den, ale postupně se osamostatňuje víc a víc (z mých zkušeností bych řekla, že až moc, že bych je radši na sobě měla dál uvázané :-) a pokud náhodou kočárek jako malé miminko bojkotuje (což se mi nezdá nic nepřirozeného), později, většinou až začne sedět mu přichází na chuť:-)

  • taky nějak nechápu, co má být hrozného na tom, že malé dítě chce být co nejblíž u své matky, já si tu blízkost se synem vyloženě užívám a on je spokojené miminko. Mám babyvak i šátek a hodně využívám oboje, mimču to svědčí a mě nijak neobtěžuje. Navíc volné ruce se vždycky hodí, skvěle se s tím kamkoliv jde nebo i cestuje. Ale znám děti, co si na to nezvykly a nechtěly se tak nosit.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 563 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist