žehlení :-)

Otázku položila: Bývalá uživatelka #23410 21.7.2011 12:10

Holky, asi to bude sakra blbý dotaz, ale maminka mi do života základy žehlení nedala :-)) Nemáte nějaký trik, jak žehlit oblečení bez toho aby se tam udělaly lesklé stopy? Ať už to žehlím na jakoukoliv teplotu, byť třeba tu nejnižší, stejně je to na tom oblečení znát :-( Moje mamka i tchyně mají klasickou žehličku, tak jestli je problém v ní? Se děsím toho, že až začnu pravidelně žehlit, tak si zničím všechny kousky mého oblíbeného oblečení, oblečení přítele, a nedej bože do budoucna i oblečení pro miminko :-))

zapomněla jsem dodat, že nejhorší jsou knoflíky a švy, případně vrásy vzniklé při posunu oblečení nebo špatném "naaražování"...no asi půjdu na kurz žehlení :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • pokud nechceš mít na oblečení ty leskle stopy, tak žehli oblečení naruby.

  • Pokud máš oblečení s větší příměsí uměliny, chce to žehlit na co nejnižší teplotu. Příp. se to dá vzít i přes hadr (třeba trochu vlhký). Knoflíčky a jiné nerovnosti nesmíš žehlit ani z druhé strany, jinak se ti obkreslí - např. u polo triček či košil, bys měla obtisky na zádech. Já tyhle místa buď vynechávám, nebo triko navlíknu na prkno. Některý oblečení bývá i nerovně ušité, tam to halt musíš nějak porovnat.
    Jinak co se mě týká, nežehlila jsem jeden čas skoro nic, ale už zase žehlím. Prádlo prostě vypadá mnohem líp, líp se rovná do skříně a rozhodně je to hygieničtější. Pračka vám totiž ty různý potvory (bakterie, roztoče) na 40°C rozhodně nezničí, ty se zničí až horkem z žehličky.

  • vyhoď žehličku a kup si novou.. předpokládám, že tím odpadnout jakékoli nežádoucí stopy na oblečení.. :o) Moderní žehličky spolehlivě zvládnou regulovat teplotu, tak by to mělo být OK.. :o)

  • Tak to já žehlím pravidelně! V dubnu a v listopadu :-)))))
    Ne musím říct, že od té doby co jsme s kámoškou zjistili, že naše žehlička nejlépe žhlí, když se podlévá rosé vínem, tak žehlíme spolu ažehlení dostalo úplně jiný rozměr :-)
    Akorát jsem teĎ těhu tak se zas asi vrátím k pravidelným intervalům :-(

  • Mě žehlení strašně nebaví. Slyšela jsem, že existujou firmy, které vyžehlí za vás - máte nějakou zkušenost?

  • donalabuznice30.8.2022 23:41

    Tohle se mi stávalo, když jsem partnerovi žehlila jeho košile. Nebyl z toho nikdo moc nadšený, takže jsem začala hledat nějaké tipy jak vyžehlit košili aniž by se s ní něco takového stalo a nakonec se mi osvědčila rada co jsem našla na https://homezin.cz/media/jak-vyzehlit-kosili

  • My doma teda nežehlíme, jen košile, kapesníky a takové věci, co se musí, rifle vůbec, tj. zbytečné a trička, když pověsíš pěkně rovně, tak Ti taky uschnou rovné, o spodním prádle nemluvím...to je taky zbytečé žěhlit :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 563 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist