závislák na prsu..

Otázku položila: Anonymní uživatelka #36355 15.6.2011 19:46

maminky co mám dělat, když mé dítě (pomalu šest měsíců) nechce pít z lahve (mléko, čaj, vodu), ani ze lžičky, nemůžu nikam jít, protože z láhve se prostě nenapije. začla jsem dávat rýžovou kašičku- nechce, chci pomalu začít v poledne dávat mrkev a je mi jasné, že nebude chtít... jsem z toho nervozní, je asi závislý na prsu.. co mám dělat, maminky?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Chápu, že je to nepříjemné, ale zase není nutné, aby si stále neužíval mateřské mléko, ne ? Není dané, že po půl roce musí pít z lahvičky, jíst příkrmy, atd. ...

  • Ahoj, to se prostě jedná o klasické kojené dítě. Říká se začít s příkrmy kolem 6tého měsíce, ale neznamená to, že padne 6tý měsíc a dítě bude baštit. Když se něco takového někomu stane, můžeš to považovat za zázrak, většinou trvá několik týdnů, i měsíc, dva, než si dítě na nový příjem potravy zvykne. Naučit jej pít může vyžadovat ještě větší dávku trpělivosti, než učení ze lžičky. Jak poradit neumím, je to hrozně individuální a musíš prostě být trpělivá a zkoušet, buď něco zabere nebo dítě k tomu dozraje.

  • Ahojky,
    tak obecně by se mělo začít s příkrmy kolem 6-tého měsíce, ale každé dítko je jiné. Správně by se mělo začít, pokud má dítě zájem o jídlo, jakože si sedneš k jídlu a on o něj projeví zájem taky, chce ochutnat a tak. S tim pitím by taky nemusel být problém, pokud si řekne častěji o kojení, když je vedro, jen hlídej, jestli má dost počůraných plínek. My máme zase opačný problém: malej si hrozně rychle zvyknul na příkrmy i na čajík z hrnečku a teď co má už 2 zoubky mě pěkně kouše, asi že mu to hned neteče a já pomalu ale jistě přecházím na UM. Takže nespěchej, kojit klidně můžeš ještě tak 14 dní až měsíc. Jestli jdete na 6-ti měsíční kontrolu, tak můžeš konzultovat s mudr.

  • mám stejně staré dítě a s tím samým problémem. Flašku ani dudlík nevezme, dáví se z toho. Ze lžičky ale umí od začátku, dostával tak léky a zkoušela jsem tak i dávat čaj a neprotestoval. Čajík už teď zvládá z hrnečku (jak z plastového tak z keramického). Teď došel do fáze, že sleduje, když ostatní jí a tak už jsem mu začala dávat jeho jídlo v tu stejnou dobu, takže jíme všichni současně a malý vůbec neprotestuje, stačí, že vidí ostatní, jak se cpou a chce taky a když nejsem dost rychlá, jde lžičce sám naproti.
    Ale kojení zůstává stále stejné a to skoro pořád. Bez prsu neusne a teď co jsou vedra chce častěji pít mléko a pak to ještě zapije čajem. No a začal mi pít až třetí čaj, co jsem zkusila (bylinkové nechtěl, teď vede meduňka s hruškou).

  • Tak u nás to bylo to samé........museli jsme v 5 měsíci začít přidávat UM ( protože nepřibíral na váze dle doktorčiných představ ) a to jinak než z flašky nejde že....no byly to nervy......sem myslela, že mi "umře" hlady.......zašli sme sunarem......ani náhodou, pak sem sáhla po nutrilonu, taky nechtěl, ale pak se chytl. řekla bych, že z hladu......Chce to čas, ale taky jsem z toho měla velkou hlavu. I když zvláštní je, když jsem odstříkala mléko do flašky, tak to mi z toho pil ( určitě šlo o chuť ) a dokonce byl daleko klidnější, vypil toho hodně a spal v kuse i 2 hoďky což jsem u kojení fakt neznala.....

  • Ahoj já plně kojila téměř do 9 měsíce,necelých 9 měsíců...Láhev moje dcerka nikdy nepoznala,ani dudlík.A s příkrmy problém nebyl.Byla žravá.Chce to pomalu.Pokud mimi prospívá,tak bych to až tak moc neřešila.Dle mé dětské doktorky.

  • Asi mě některé začnou kamenovat, ale kamoška učila malou na čajík oslazený medem po lžičkách, nejdřív ji tím jen pomazala rty a pak se jim dařilo i sát - když zjistila, že je to sladké, dala si říct, jinak kojila skoro do roku a pul.. Jo a vnutili jí šidítko na spaní, i to začala namáčet špičku do medu a malá se naučila i dudlat (to aby si zvykla lépe na dudlík z lahve) - co si pamatuju, tak už v roce nedudlala, takže asi i od dudlíku ji pak rychle odnaučili. Já z vlastní zkušenosti řešit nemusím, nám jsou 3 měsíce a pijem UM z lahve bravurně - občas mám pocit, že s někým závodíme, jak to zhltnem.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 218 otázek, kterým se dostalo 271 566 odpovědí a 409 749 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist