závislák na prsu

Otázku položila: Bývalá uživatelka #21472 8.3.2011 8:14

Holky, máte s tím některá zkušenost? Jak jste to řešily? Melému jsou 4 měsíce, zarytě odmítá dudlík, jak ho vidí, má hysterický záchvat. Ještě před týdnem sladce usnul u kojení u prsu, dala jsem do postýlky a spinkal jak Jezule. Ale už týden vždy usne a jak ho položím, začne řvát. Problém je, že spinká v pokoji s bráškou a já tam spím s nimi, řešení bytu mi neimožňuje nic jiného, taže nechat ho třeba chvíli plakat s tím, že ho hladím a držím za ručičku, než se sklidní nejde. Dudu nechce, plínku ani hračku také ne, zkouším to stále dokola. Dneska jsem spala hodinu a takhle to prostě dál nejde. Pořád by jen spal u prsu, do postele si ho ale zvykat nechci a potřebuju se vyspat, abych zvládla oba rošťáky, bohužel rady běžte spát, kdykoliv spí mimi jsou prostě nerealizovatelné a babičky zkrátka nemám. Neměla jste některá podobný problém a podažilo se ho vyřešit???

Holky, tak manzelovi se mě dneska zželelo:-))) a vzal obě děti odpo ven, tak jsem ze zoufalství ještě projela net, páč jsem si vzpoměla, že podobné potíže rešila má kámoška v prosinci a když jsem to spočetla, bylo jejímu prckovi jako teď našemu, ale je mom mimo republiku, tak jsem šla pátrat. No a když jsem dala dohromady pět a pět a ještě našla jeden článek, jsme v mega růstovém spurtu. My ve třech měsících žádný neměli, za to teď ano. Koliky, které se v důsledku pití jen mlíčka na žížu vrátily, ty ho budí ze spaní, tím, že se nedokáže uklidnit jinak, chce prso, jak ho bezme, začne pít, sice usne, ale ne trvdě a jsme v kolotoči, buď se mi ho nedaří dát zpět do pelíšku a nebo ho vzbudí první prdík. Je taky pravda, že baští častěji a zařadil navíc jedno noční kojení. No, byl mi divný věk, všude píšou 3 a 6 týdnů a měsíců, ale pak jsem se dočetla u jedné laktační poradkyně, že je právě ještě jeden spurt mezi 4.-5.měsícem a může být malý nebo mega, tak mi budem asi ta druhá možnost, stejně jako ta kámoška. Aspoň teda doufám a doufám, že už to brzo pomine, trvá to skoro týden a vrchol byl teda dneska. Jinak asi řešíme dost podobné trable, že:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))). Upřímně po zkušenostech z prvním, který nesměl být kojený a byl na UM, pro mámu je lahev vysvobození, ať si říká kdo chce co chce a i když hodlám dál v kojení vytrvat a dát mimi svoje mlíčko, lahev pro klid mámy a pohodové mimi prostě je lepší:-))))))))))))))))))))))...nikoliv už pro bříško na trávení apod.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • já se obávám, že bez křiku to nepůjde :-( náš malý byl zase závislák na roučním kontaktu - zvykl, si, že jsem ho uspávala, držel za ručku atp., pak už to taky bylo neúnosné, tak jsem ho nechala vyřvat. Ale byl podstatně straší a neměl sourozence....

  • Já to nedokázala.Z dudlíku by se malá pozvracela.A dudlík byla má prsa.Jinak prostě nespala.Takže skoro rok a třičtvrtě jsem byla vyloženě otrokem.V noci mnohokrát vzhuru.Zkoušela jsem nechat ji vyplakat,ale neměla jsem na to.Když jsem přestala kojit,tak začala spát jak dřevo celou noc.

  • Každé dítě je originál a platí na něj něco jiného. Nemůžeme našim usurpátorům vše dovolit a ve všem ustoupit. Přemýšlela jsem nad nějakou radou, ale nic jiného než nechat miláčka vyplakat mne nenapadá. Když naše menší v noci plakala, tak starší jen přetáhla peřinu přes hlavu a spala dál.

    Přeju pevné nervy :-)))))))

  • mně malá usíná s dudlíkem, pořád ji vypadává z pusinky a tak jí ho furt dokola podávám dokud neusne... já s ní taky často spím, ale poslední dobou se ji snažím dávat do postýlky, protože s monitorem dechu jsem klidnější... strašně ráda bych ti poradila, protože vím jaké to je být nevyspalá, ale nic mě nenapadá :-( zkus se zeptat své pediatričky, protože nechat dítě vyřvat taky není řešení, mně dokonce pediatrička řekla, že nesmím dovolit, aby mi v kuse hodně řvala (ona se pak až zalyká...)


  • Ahoj, nechápu, kde se v lidech bere názor, že 4 měsíční dítě má spát samo bez mámy. Jako najdou se takové, ale je jich opravdu málo. Miminko prostě potřebuje cítit maminku.. Na dudlíka se vyprdni, kojené dítě se ti na něj vyprdne...
    Buď bude malej řvát nebo ho prostě budeš mít u sebe, když bude usínat.. jiná rada na to není. Některé dítě se dá oblbnout kouskem oblečení, které tebou voní, jiné ne..

  • Ahojky,
    tak to tě obdivuju, že ještě držíš. Náš malej sice dudlíka vezme (4,5měsíce), ale v noci mi prostě spát nechtěl. Jak jsem si ho vzala do postele, tak bylo vše ok, dala jsem ho do postýlky a každou chvilku se budil. Takže jsem nevydržela a spíme spolu v manželský posteli, manžel chudák v obýváku a Kačka má zpátky svůj pokojíček, který jsme jí s malym okupovali. Rada buďto vydržet, pak máš můj obdiv, a snad se umoudří a nebo ustoupit a snažit se naučit na dudu přes den. My ho máme už od 3 týdnů a ze začátku ho taky nechtěl, ale postupně se naučil.

  • sigiska8.3.2011 8:54

    Ahojky, naše malá taky usíná u prsu (4měsíce). Dudlíka mi taky odmítá. Vyjímka je dopoledne,když jde spinkat. Musím jí ho držet v pusince,protože sním dělá blbosi a plive ho. Cca po 5-10min ho začne dudlat a ududlá se k spánku. Jinak ho taky nechce. noci se mi budí i 5-6x. Stím, že se jenom napije a pokračuje dál. Teďky ještě chrní :-) Tak držím palečky. Taky nás to čeká.

  • malý má dva měsíce, spí se mnou v posteli už od porodnice a vzornější dítě neznám. Dudlíky taky odmítá a hraje děsné divadlo, jak se dáví :-) Flašku taky nevezme, prso je prso. Přes den vůbec nespí, ale v noci je to andílek.

  • Ahoj. Tak já bych se na dudlík úplně vykašlala. Když ho nechce, tak se přece nic neděje. Spousta miminek vyroste bez dudlíku a nijak jim to neublíží (spíš naopak). Dle mého názoru tvůj maličký potřebuje mít pocit jistoty (zvláště tedy v noci) a to mu dává tvoje blízká přítomnost. Chápu že je to obtížné ve vašem uspořádání, ale na tvém místě bych si asi dala aspoň matraci někde na zem a spala tam s ním. Nebo zkusit hacku, ale nejsem si jistá jestli na ní není už moc velký.
    Držím palečky!

  • Já souhlasím s tím, že když sem kojila ( lně půl roku - déle o nešlo už bez příkrmů - malý nepřibýval , dávali sme nutrilon, pak jen dle potřeby - a vyprázdení prsou ) tak mě malý budil co hodinku...bylo to fakt náročné období......prdíky......a to vše okolo....byla se, hodně vyčerpaná. Když pil z flašky - odstříkané mlíko - tak pak spal i 3 hoďky v kuse, což sem u kojení nezažila. Pak sme chvíli bojovali s přejitím plně na ten nutrilon - odmítal ho, ale pak ho asi z hladu vzal - a to se obrátilo o 180 stupňů....krásně spinkal.....vím že kojení je pro dítě nejlepší, ale pro mě bylo, by´t to ožná vyzní blbě - pžejítí na UM vysvobození a ten pocit vyspání byl k nezaplacení......

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist