zanety moc. mechyre...kvasinky... slaba imunita. nevim co dál.:(

Otázku položila: Anonymní uživatelka #64259 1.9.2012 11:58

ahoj holky.uz nevim co mam delat. posledni rok mam v kuse zanety mocaku mela jsem 8x antibiotika za sebou a jednu vakcinu ktera mi ppomohla. jakmile jsem ji dobrala hned druhy den zanet mocaku. s tim chytam samozrejme i kvasinky. coz mi vubec neni prijemne. .... minuly tyden jsem dostala dalsi vakcinu. dr mi rikala ze uz nevi co semnou ma delat. no a samozrejmne citim na sobe kvasinky(hh:D) staci mi uplne malinke ofouknuti vetrikem a mam kvasinky nebo rymu a dojde to az k zanetum. oblikam se dost. nosim dlouhe kalhoty i kdyz je teplo na kratasy nosim mikiny pod zadek.:(:(:( mate to nejaka takhle taky? uz mi to leze krkem. nejake prasky na tu imunitu? dekuju za nazory a odpovedi

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nechej si udělat testy na chlamydie. Lékaři je neradi dělají, jsou drahé, ale v tvém případě by to stálo za to.

    ATB 8x do roka je příliš, to už ti nemůžou ani zabírat, jen ti dál ničí imunitu, pak se kvasinkám daří. Pokud možno, další už neber, stáváš se pokusným králíkem, zatěžuješ játra a ledviny. Pokud si s tebou lékařka neví rady, tak tě má poslat na nějaká specializovaná vyšetření a ne zkoušet, jestli náhodou něco zabere.

    Na imunitu zkus Wobenzym, multivitamíny, probiotika, bílé jogurty, spoustu zeleniny, sport. Zamysli se nad tím, jak žiješ a jak se stravuješ. Kamarádka si rozhodila imunitu, když byla single, smutná, frustrrovaná a hrozně šetřila na jídle. Nezapomínej se rozmazlovat!

    Na kvasinky už jsem to někomu tady psala: zásadně pouze bavlněné prádlo, žehlit z obou stran, používat Canesten mast na pipku i partnerovo pindíka (ať to na tebe pořád nepřenáší), čípky/tablety na zavádění. Zásadně jen sprchovat, nekoupat se, žádné bazény, žádná sauna. Slipové vložky minimálně, raději měnit kalhotky (kvůli prodyšnosti) ... a mazat a mazat Canestenem. Při menstruaci pouze vložky, často měnit, žádné tampony. Po Canestenu ještě probiotika i do pipky, ať se ti obnoví poševní mikroflóra. Před sexem oba pořádně umýt přirození, ty zásadně jen Lactacydem. Ale zase to s hygienou nepřehánět a nemydlit si ji 3x za den, nevymývat proudem vody :-) Větrat si ji, do postele raději bez kalhotek nebo ve volných trenýrkách, ne kalhotky :-) Zapomeň na autoerotiku a erotické pomůcky - nic, co do pipky nepatří, tam nestrkat.
    Dokud je hezky a teplo, tak nosit sukně. Zásadně ne silonky až nahoru, maximálně samodržící punčocháče. Pokud možno, nenosit těsné džíny.
    Pít čaj z kontryhele, žádný alkohol a nejíst sladkosti (cukrem se ty potvory živí). Hodně tekutin! Bylinkové čaje (jestli trpíš na záněty, tak klidně i urologické) a vodu. Sice budeš víc chodit čůrat, ale na to si zvykneš.
    Nestresovat se... zkus běhat a cvičit jógu, ať si vyčistíš hlavu. Jestli máš nadváhu, tak zkus trochu shodit.

    Měla bys opravdu poslat na vyšetření i partnera, je možné, že tě něčím infikuje on, aniž by měl jakékoli příznaky - pošli ho na urologii. Proti zánětům je důležité držet v teple i nohy.

    Vypadá to jako dlouhý příběh, ale zase tolik toho není. Za život bez kvasinek to stojí :-D Držím ti palce!

  • Zkusila bych laktobacily. Ty byTi mohli pomoci.Dobré jsou i nějaké bylinné čaje. Zkus mrknou tna net, je tam toho plno. Omezit sladké a hlavně lehké oblečení. To že nosíš dlouhé kalhoty i když je horko taky není dobře. Žehli spodní prádlo, to by taky mělo trochu pomoci. A na ten močkák jsou výborné brusinky. Buď syrové nebo v kapslích z lékárny.

  • Ahojky, mě se jednu dobu také stále vracely záněty močáku a s tím i související gynekologické problémy z braní antibiotik. Trvalo to docela dlouho, asi tak dva roky. Nakonec jsem od doktora dostala Uro-Vaxom, bere se dlouhodobě - tři měsíce, není to sice levná záležitost, ale musím říct, že od té doby nevím, co je to zánět močáku nebo ledvin. Zkus se na to zeptat. Jo a na močák pozor na prochladnutí od nohou. Jakmile jsem měla studené nohy, hned jsem začala běhat čůrat a vždy se mi to rozjelo.

  • Ahoj, zkus posílit imunitu, já beru hlívu ústřičnou a jsem v pohodě, i když takhle rozjetý jsem to nikdy neměla. Na močák jsou taky dobrý kapky lichořeřišnice. Zkus si to najít na netu

  • Tak o tomhle si vím své... trpím na to už přes 2 roky od svých 16ti let a pořád se z toho nemůžu vyhrabat. Momentálně beru urovaxom, ale zatím to není žádná sláva. Všechno co se musí pro to dělat a nesmí se tu už zmínilo, takže je nesmysl to psát znovu.
    Já jen hodně doporučuju přeléčit a hlavně nechat vyšetřit i sexuálního partnera! Já jsem to nebrala vážně a když už jsem z toho byla na dně, tak jsem teda poslala přítele na vyšetření. Z moče mu nenašli nic, z rozboru se přišlo na nějaké ureoplazma a nějakou neznámou bakterii, nasadili mu antibiotika a je zdravý.
    Taky bych chtěla vědět, co by mi zaručeně pomohlo :( Zkus homeopatika, kdybys chtěla vědět víc, mohu pomoct... to jediný mi poslední dobou zabírá. Když cítím že se něco děje, ihned nasadím homeopatickou léčbu a většinou to zánět rozežene.

  • Bakterie, která způsobuje zánět močového traktu sídlí v konečníku, tzn. je lehce přenosná při utírání, sexu a když nosíš tanga. Jakmile jednou zánět dostaneš, je velká pravděpodobnost, že se to bude opakovat, jelikož stěny jsou oslabené a bakterie se snadno uchytí. Jakmile se léčíš antibiotiky, oslabíš mikroflóru a následují kvasinky. Takže dost začarovaný kruh. Určitě další antibiotika nebrat. Kup si brusinky a nejlépe i brusinkový džus, který míchej s vodou a hodně pít čistou vodu a bylinkové čaje, můžeš i urologický, ale ten by se taky neměl víc jak 5 x za rok. Ráno na lačno lactobacily, ty by ti měly vytáhnout ty kvasinky. Bílé jogurty, omezit sladké a nosti bavlněné prádlo a volné oblečení. Není to až tak z prochladnutí. Každopádně, pokud máš partnera, měl by na vyšetření i on, protože to může na tebe přenášet a jemu se nemusí příznaky objevovat.
    Místo antibiotik zkus přístě tinkturu z lichořeřišnice, při akutním stavu se kape 15 kapek každou půlhodinu a preventivně myslím 20 kapek 3x deně.
    Hodně štěstí, já tím taky trpěla, ale teď už mám klid.

  • Já měla neustálé záněty rok po císaři - možný důsledek toho prý dle mudr. 2x se mi to stalo po koupání ve vaně a to ji samozřejmě desinfikuji a vždy před koupelí osprchovala - začla jse se jen sprchovat a skončilo to, prý to podle lékaře také může dělat sprcháč.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 538 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist