zánět močových cest

Otázku položila: Bývalá uživatelka #42519 17.10.2012 7:12

Prosím potřebovala bych poradit... Mám často gynekologické záněty ale hlavně mám záněty močových cest (už 2 roky). V neděli mě to opět začalo štípat, tak jsem zůstala doma a prolívala se čajema, papkala homeopatika, brusinkové kapky a probiotika, vitamín C. Sice se to zlepšilo ale já pořád cítím na konci močení takové zaštípnutí a v pondělí mě to i začalo štípat a svědit i jakoby v pochvě tak jsem si i preventivně vzala jednu tabletku Clotrimazolu, včera druhou a svědění spíš než ustupuje sílí :( Jsem zoufalá protože jsou to ani ne 2 týdny co jsem brala dost silná antibiotika a představa že budu brát další mě děsí... Bojuju s tím, ale už se nechci trápit... poraďte prosím... mám jít radši k doktorovi (a na gyndu nebo na urologii?) nebo to ještě zkusit vyležet doma?
Hrozně mi to ničí psychiku, jsem úplně na dně... poraďte, budu Vám vděčná, je mi teprve 18 a takovýhle život jsem si teda nepředstavovala

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • JanaRad17.10.2012 7:14

    Určitě na gyndu..měla by ses se svým dr domluvit, že na to trpíš často, měl by tě pořádně vyšetřit a udělat takovou léčbu, aby se to tak často nevracelo.... Stěry, krevní testy...

  • Ahoj, nosívala jsem dřív tanga a to byl ten problém, také jsem měla pořád záněty a problémy s močovýma cestama. Tanga pokud je máš celý den na sobě, nesou velké množství bakterií. A lehce se tak dostanou a přenesou právě do močových cest či pochvy. Tak když tanga, tak jenom kvalitní bavlněné a né žádné silonové!!! A nejlepší je nosit normální bavlněné kalhotky :) To je má rada, na které jsem vyzrála a už záněty zaplať pán bůh netrpím :)

  • Měla sem ten samej problém jako ty. Jezdila sem i na pohotovost , neustále sem měla antibiotika. jednoho dne mi kamarádka doporučila vitamíny Vital - BUCHU , ale být tebou tak si určitě zajdu k lékaři. Protože tohle je jen vitamín.... Takže rychle běž k lékaři a on ti určí diagnozu. Bude ti líp, uvidíš :-)

  • určitě běž k na gyndu tam Ti poradí já taky trpím na záněty močáku a celej rok papkám brusinky snad ve všech formách co to jde piju hodně rakytníkový čajík taky sem z toho byla zoufalá a byla sem i u léčitele...ten mi dal kapičky ale nevím z čeho a jakmile sem měla pocit,že se něco blíží kapla sem si a byl klidek ale určo by sem šla k doktorovi ono je to dost neprijemne a frustrujici :( tak hodne stesti a neboj bude jenom dobre :-)

  • Taky jsem trpěla záněty, až z toho mám chronický zánět. Věčně na antibiotikách. Byla jsem z toho zoufalá, je to strašně na psychiku. Začala jsem užívat Max brusinky v tabletách, beru je už víc jak dva roky a od zánětů mám klid. Objeví se už tak jednou za rok. Teď k doktorovi zajdi, aby Ti dal sterilní zkumavku a poslal moč na kultivaci a dá ti ty správné antibiotika, který se na to hodí. Bez léků se to asi neobejde. Cotrimoxazol nemusí být na to citlivý a nepomůže. Přeju ti, aby ti bylo brzy dobře.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 551 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist