zanet

Otázku položila: Bývalá uživatelka #31523 2.7.2011 18:25

Potrebovala bych poradit, Zacal me bolet mocovy mechyr, sla jsem k lekari, kde mi v moci nasli krev, glukozu a ketony. Lekaz mi antibiotika nedal, at piju urologicky caj. Pila jsem ho den a pak jsem si vsimla, ze v tehotenstvi se nesmi, volala jsem do lekarny a tam mi rekli, ze se nesmi, ze tam je nejake jehlici, ktere muze otravit miminko, spustit stahy a krvaceni , byla jsem uplne zoufala. Rekli mi, ze mam brat antibiotika, ale lekar mi je nenapsal. Chtela jsem se zeptat, protoze jsem cetla, ze mocovy mechyr muze bolet i tim,ze deloha tlaci. A ja nemam takove to nuceni a paleni, ktere obv\kle u zanetu byva. Nevim co mam delat , nechci aby to nejak ublizilo miminku. Napiste prosim sve zkusenosti, diky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jestliže jsi měla v moči krev, tak je to na antibiotika. Kór v těhu. Riziko toho, že to přeleze do ledvin či dělohy je příliš vysoké. Doktor je s prominutím blbec. Změň lékaře.

  • Luci, já taky neměla pálení ani řezání při zánětu močových cest. A když mě hospitalizovali v 33 tt s akutní uroinfekcí, dali mi přímo v porodnici v Podolí urologický čaj. Pak mi poradila paní v lékárně, že mnohem lepší je na pročištění kopřivový čaj, tak si ho kup a pij. Ještě lepší než sáčkový je sypaný. Jinak já dostala antibiotika i při podezření, tak malinko nesouhlasím s rozhodnutím tě nechat bez antibiotik.

  • Taky jsem prodělala v těhotenství zánět, a to konkrétně ledvin. Hospitalizovali mě v Podolí a dostávala jsem antibiotika v kapačkách + léky na bolest. Samozřejmě jsem musela hodně pít, cca 4 litry denně. Jestli máš v dosahu gynekologickou pohotovost, tak být tebou bych se ještě teď sebrala a jela tam.

  • Pravda, na bakteriologický zánět jsou antibiotika zbytečná. Hodně pít, aby moč byla pořád světlá, omezit sladkosti (těm mrškám moc chutnají a pak se mají dobře), brusinky (např. brusinkový džus, nebo výtažky z lékárny), kopřivový čaj je taky dobrý nápad.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist