žádost o rodičovský příspěvek

Otázku položila: Bývalá uživatelka #21427 13.3.2012 9:17

Ahoj holky půjdu si žádat o rodičák. Přečetla jsem si že mám doložit potvrzení o denním vyměřovacím základu. O to se žádá na socialce a je k tomu taky nějaký formulář? Nemůžu ho nikde najít. Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já to vyřizovala před dvěma týdny, tak ráda poradím...
    Tak potřebuješ 2 formuláře: Žádost o rodičovský příspěvek a Potvrzení o denním vyměřovacím základu ovlivňujícím výši rodičovského příspěvku (přikládám odkaz)
    https://formulare.mpsv.cz/okdavky/cs/welcome/forms.jsp
    Já si je oba předvyplnila v počítači a vytiskla z internetu, abych tam nelítala na dvakrát nejdřív pro papíry a pak s papírama.... To potvrzení o denním... musíš mít potvrzené od sociálky, takže se nejdřív vypravíš na příslušnou ČSSZ, kde ti to vyplní a orazítkují. Pak ti manžel (přítel) podepíše na první straně ten druhý formulář žádost o... a s ním a s oběma dojdeš na úřad práce, kde si to paní ověří a dovyplní s tebou datum začátku RP. Potřebuješ sebou rodný list dítěte, svoji občanku a občanku manžela (přítele), ale stačí i kopie. A toť vše.
    Tak úřadování zdar!

  • tak to slysim pprve ja se tam chstam jen s tim formularem zadost o rodicovsky prispevek nic vic mi nedali potrebuju jeste neco kdz jdu na 4 roky?jsem napracaku... diky

  • Tak já byla na sociálce včera, měla jsem s sebou ten formulář Potvrzení o denním vyměřovacím základu ovlivňujícím výši rodičovského příspěvku, jak píše Ala a ona mi řekla, že to není ono, že musím mít Potvrzení o nároku na dávky ovlivňující nárok a výši rodičovského příspěvku. A ještě mi říkala, že to jsou formuláře z ÚP, tak bud ho musím mít s sebou nebo vytisknou na netu. Ale stejnak mi to nepotvrdila, protože mám mateřskou až do 14. května a prý mám přijít až v dubnu :-D Tak jsem zvědavá, zda to potom stihnou vyřídit :-o Jinak jsem tam měla moc hodnou paní a hezky mi to vysvětlila, to bylo štěstí :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 228 otázek, kterým se dostalo 271 605 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist