vzaly by jste do sauny 6leté dítě?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #65936 25.1.2013 10:07

Ahoj,muj 6 lety syn ma moznost jit do sauny,byli se tam podivat na exkurzi a dostali poukazku na saunovani zdarma,ale maji prijit s rodici.manzel jit nechce a ja bych to zkusila ale ma obavy jestli to vedro vydrzim,zadne zdravotni problemy nema,ale prece jen se trosku bojim.Chodite nekdo do sauny a jake s tim mate zkusenosti?Da se to vydrzet?

Tak nevim proc se muj nadpis zmenil,ja napsala nadpis Sauna a tady ted je jestli bych vzala sve dite do sauny.no asi jsem otazku nenapsala dost jasne,syna tam vezmu,ten moc chce jit,ale ja chtela vedet od tech co do sauny chodi jestli se to tam da vydrzet a jaky to je.Diky a omlouvam se ze jsem to nenapsala jasneji,ale snad mi rozumite.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já bych svoje dítě nevzala. I když tady je jeden článek Zásady dětského saunování

    Pokud má být dětské saunování bezpečné a příjemné, pak je nutno dodržet následující pravidla:

    Dítě by mělo chodit do sauny dobrovolně. Když nechce, nemá smysl ho nutit.
    V sauně by mělo strávit třetinu doby, kterou zde stráví zdravý dospělý. Zde počítáme dobou 8-12 minut. Dítě do 5 let by nemělo strávit v sauně déle než 4 minuty. Starší děti zde mohou zůstat až 7 minut.
    Děti by měly být v ohřívárně pouze na nejspodnější izotermě, kde je nejnižší teplota.
    Vedle klasické sauny existuje i tzv. dětská sauna, která je vyhřátá pouze na 80 stupňů Celsia. Dětské sauny můžete najít např. v některých komplexech, kde se pořádají kurzy plavání pro děti. Těmto parametrům také odpovídají sauny např. v tureckých lázních. V mnoha státech není zvykem zahřívat saunu na vysokou teplotu, která se pohybuje kolem sto stupňů Celsia, ale právě na zmíněných osmdesát i méně stupňů.
    Během doby saunování sledujte dítě, zda se mu dobře dýchá, a jestli příliš nečervená.
    Pečlivě kontrolujte čas, jak dlouho jste v sauně.
    U dětí dojde snáze k dehydrataci než u dospělých. Dohlédněte proto na to, aby dítě dostatečně pilo. Ideálním nápojem není studená limonáda nebo voda ale vlažný čaj. Chladné nápoje by mohly dítěti způsobit zdravotní problémy.
    Před opuštěním sauny dbejte na to, aby mělo dítě důkladně osušené vlasy.

  • Když jsem byla malá, chodili jsme se školkou do sauny pravidelně a bylo to super :) Určitě ho vem

  • v sauně je to moc příjemné a vydržíš tam tak dlouho, jak budeš moc, dole v sauně je nejchladněji, takže pro začátek 1. schod a pak můžete zvyšovat..Já si třeba v sauně ráda lehám, zvlášť, když jdu na 2., či 3. schod-tělo se tak zahřívá rovnoměrněji (když není hlava ve vyšší a teplejší úrovni), ale někomu se může udělat špatně, když si sedne, je pak lepší si chvilku před odchodem na chvilku sednout. Během saunování je dobre se utírat a př. masírovat něčím drsnějším. Jinak je lepší, když žena během saunování nemá MS, ale já chodím i př a nic mi to nedělá, prostě vnímám své tělo a koukám, co mi dovolí. když je v sauně nějaká zábava, tak se pravda, člověk přemůže a vydrží i nad svůj limit, ale není dobré své síly přecenit.
    Jinak do sauny můžou i malá miminka, batolata, v některých školkách se také děti saunují, ale já chodím bez dětí, jako odpočinek, dítě tam nevydrží tak dlouho, jak bych potřebovala já a navíc se jim pak nechce do ledové sprchy či bazénku (to leda tak bez sauny), ale navštěvuji s dětma parní saunu v rámci bazénu už od jejich půl roka a tam to mají rády a vydrží i celkem dlouho

  • Sauna je moc příjemná, hlavně v zimě, krásně se tam vyhřeješ i zevnitř a pak to osvěžení formou studené vody... nemusíš skákat do studeného bazénku, když saunování neznáš, dej si potom studenou sprchu, to je taky fajn, ale ne hned ledovou,a le zase ne teplou, prostě studenou a uvidíš jak tě to osvěží.
    V sauně zůstaň jen do té doby, dokud ti to bude příjemné a zůstávej na dolních schodech, pokud s ebojíš velkého vedra, tam je nejmenší teplo. Syna tam klidně vezmi, pro děti je to fajn. Já chodím s malým do sauny po bazénu od jeho asi sedmi měsíců a moc se mu tam líbí. On je z vody nadšenej, ale když je studenější bazén, tak prochladne a v sauně se krásně prohřeje a pak celé sprchování, oblíkání a odchod z bazénu je příjemnější.
    Užijte si to.




  • Paklize se mu to zalibi, tak je to to nejlepsi, co pro nej muzes udelat;-)... niceho e neboj, deti sami nejlip vi, co jim dela dobre, sam Ti rekne. Kdybys ho to nenechala alespon vyzkouset, tak Ti to treba jednou prijde lito:-)

  • my jako děti ve školce chodívali v zimě do sauny pravidelně :-) a nemocný sme moc nebyly. takže pokud syn chce, proč mu to nedopřát. aspon budete vědět, jestli do budoucna s takovou věcí počítat nebo ne.

  • Pokud to malý chce zkusit, tak ano, ale opatrně, do ničeho ho nenutit! Já byla se školou ve 2. třídě, idioti nás zavřeli a nechali tam bez kontroly dlouho, bylo mi zle, ležela jsem na zemi, abych se aspoň malinko na kachlíkách zchladila a mohla dýchat, pak nás polomrtvé naházeli do ledové vody a opět bránili, abychom vylezli, kdy se nám chtělo... Pro mě opravdu strašný zážitek, dalších 20 let jsem o sauně nechtěla ani slyšet, pak mě holky vzaly do páry a pak už to šlo ;-)

  • Osobně bych z toho asi neměla strach. Děti jsou mnohem odolnější, než se zdá, takže pochybuju že by s tím vaše ratolest měla problém. Pokud ani jeden netrpíte nějakými zdravotními obtížemi, tak bych se toho opravdu nebála. My jsme se před časem například rozhodli investovat do sauny na klíč od https://www.saunujeme.cz/ kterou teď máme doma a překvapivě i děti si to velice rychle oblíbily. Myslím si, že pro jejich zdraví je to jen prospěšné.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 563 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist