výživné na zletilé dítě

Otázku položila: Anonymní uživatelka #245671 2.1.2019 21:20

Ahoj holky, mám takový nepříjemný dotaz, ale nevím na koho se už obrátit tak třeba budete mít některá zkušenost. Mám jen tátu, který se před měsícem oženil se slečnou mého věku a mě vyštval/vyhodil..nevím jak přesně to napsat..z domu. Jsem teď na střední, v květnu maturita takže tolik času na brigádu zase nemám a nejbližší příbuzní bydlí na druhém konci republiky takže jsem kvůli škole zůstala v nájmu ve stejném městě. Z domu jsem odešla teď v prosinci, 20. a asi 3 dny předtím jsem dala k okresnímu soudu návrh na placení výživného s potvrzením o studiu. Po vánocích moc úspor není a stavební spoření mi vyplatí až za 3 mesíce. Nevíte někdo jak dlouho trvá vyřizování výživného pro zletilé dítě? Všude jsem četla jen že okud se nemůžou domluvit rodiče nezletilých dětí může se to vléct i rok...kdybyste měl někdo zkušenost podělte se prosím

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Bohuzel klidne i nekolik let (v mem pripade tri).

    To si zkus asi zazadat o prispevek v nouzi nebo se zeptat na socialce, na co mas narok. Treba jina diskutujici bude vedet vic 8-.

  • Ja skoro dostudovala vysokou, nez probehl soud kvuli vyzivnemu, trvalo to dva a pul roku. Predchozi soud pri prechodu na stredni trval rok a prvni soud po otcove havarce (kdy byl prvne v komatu a pak mu teta delala opatrovnika, bo mentalne uz otec nebyl schopny jit k soudu) trval 9 mesicu... Nemelas odchazet, zivit te musi.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist