vypotek v hrudniku u plodu v 12+0

Otázku položila: Bývalá uživatelka #45056 12.12.2016 18:00

Dneska jsem byla na 1. screeningu a miminku byl zjištěn vypotek 1,3x3x5 mm od srdická k levé plíci. Dr. si me kvůli tomu zve za další 3 týdny. Prý mi k tomu ted víc neřekne, ze uvidíme. Když jsem se zeptala, zda ho to může ohrozit na životě, řekla, ze neví. Jsem z toho nešťastná, mám za sebou 5 neúspěšných těhotenství. Chtěla jsem se zeptat, zda s tím mate někdo zkušenosti?

  • 14.12.2016 16:17:41 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • držím pěsti, ať je vše ok. Mě taky pořád něčím strašili. Že malýmu nemůžou najít ledviny, krev špatná, málo plodový vody a na kontrole je to pak naštěstí vpořádku. Ale ty nervy mezi tím. Utz je hezká věc, ale někdy je spíš naškodu.

  • 8-o Nevěděla jsem,že tak maličký plod může mít výpotek alias zápal. Držím palce. Doufám, že bude vše v pořádku, hlavně se nestresuj.

  • medulinek12.12.2016 21:12

    Nemuze se vstrebat?

  • Zkušenosti vyloženě nemám. Jsou případy, kdy se výpotek vstřebal, případy kdy bylo nutné ukončit život plodu, i případy, kdy se maminka rozhodla pokračovat v těhotenství, pravidelně docházela na dětské kardio, miminko muselo podstoupit krátce po narození operaci a vše dobre dopadlo. Teď je třeba to sledovat a případně si vynutit dohled specialistů. Přeji hodně sil. Příčiny jsou různé: Downův syndrom, virus, krevní inkompatibilita (ale ta už hodně výjimečně). Nezbývá než věřit v dobrý konec. Tohle jsou věci, které se prostě dějí. Nevím, proč osud některé zakouší tak moc. Držím vám i miminku palce.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist