vybavicka

Otázku položila: Anonymní uživatelka #243429 29.1.2018 10:18

Chtěla bych se zeptat,kdy jste sháněli výbavu a vše na miminko,někde jsem slyšela že to přináší smůlu jsem ve 23 TT,a myslím si že už je čas,později se mi zas s brichem nebude chtít to budu tak tak chodit.kdy jste si pořizovali výbavu a vše okolo vy....

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ja to kupovala tak nejak prubezne od 12tt.... protoze je to docela slušná pálka....proste se to koupilo a schovalo....cca od 32tt jsem zacala pomalicku prat zehli a chystat uz na ostro....rikala jsem si furt kdyby nahodou at to mam...a ono se bohuzel kdyby nahodou stalo a jsem rada ze jsem to mela nachystany

  • Pri prvním tehu jsem kupovala postupně uz od druhého trimestru, a v cca 25tt jsem měla už i kočárek postýlku jelikož byly zrovna peníze tak manžel řekl ze to koupíme hned.kocarek sem měla doma a vše bylo vporadku.prat sem začla cca ve 30tt.v druhém tehotenstvi sem dokupovala věci postupně jelikož první byla holčička a druhé kluk. Něco jsem koupila před 20tt a pak dokupovala před 30tt a rovnou začla prát a žehlit. Abych to měla hotové jelikož sem se musela věnovat dceři a zároveň sem měla velké otoky takže sem nevydržela dlouho u stát.
    Takže určitě není brzo a klidně postupně kupuj :-) lepší je si to užívat postupně než pak jet na velký nákup a být zahlcena .. já hodně využila internetu a objednávala takže sem ani nikam nemusela

  • Kamkri29.1.2018 10:29

    Ahoj, jsem 33.tt. Jako první věc jsem koupila nosící šátek a kojící polštář - v cca 27.tt. Kočárek jsme objednali ve 30.tt (ale teda je to o fous, protože dodání je 6-8týdnů). I všechno ostatní řešíme od toho 30.tt.
    Dřív bych nic nekupovala - pořád jsem měla pocit, že je brzo a že bych to mohla zakřiknout. Pak přišly Vánoce, takže se řešily Vánoce a po nich jsme postupně začali.
    Teď už si peru oblečky a chystám hromádku do porodnice - kdyby se náhodou malinká chtěla narodit dřív (je umístěná hodně nízko), tak ať nemám stres.

  • Ytagom29.1.2018 10:58

    Výbavičku jsem u obou dětí začala řešit až po 24tt (jsem na toto pověrčivá) a vše jsem víceméně stihla. Jen u syna jsem chystání tašky a výbavičky do porodnice už nestihla, protože se nečekaně narodil ve 34tt. Takže za mě vše nachystat od 24-32tt ;-)

  • Začala jsem v průběhu 7. měsíce tak abych to na konci 8. měsíce měla tak nějak připravené. Jediné co tak kočárek přítel přivezl mezi tím co jsme byli v porodnici od tchýně. Ona je to sice pálka i když máte oblečení třeba z bazaru, ale pokud si každý měsíc dáte na stranu to co by jste utratila za pořizovaní výbavičky tak to potom taková darda není a vše uděláte v podstatě najednou a nebudete se s tím piplat v rozmezí několika měsíců. Nemohoucí jsem byla opravdu až 9. měsíc do 8. měsíce jsem fungovala relativně normálně jen jsem si dělala menší pauzy. :-)

  • Ahoj, já jsem začala pomalu nakupovat už po 3 měsících - pár oblečků, kojící polštář (pro mě), a pak maličkosti co jsem kde zahlédla. Navážno už jsem začala nakupovat po 5 měsících po velkém ultrazvuku, takže koncem 7. už jsem měla skoro všechno kromě věcí, které mám půjčené (monitor dechu, odsávačka...) říkala jsem si, cokoliv se může stát, porodím dřív a co budu dělat. Takže v 8. měsíci jsem vše doladila, vyprala, vyžehlila, nachystala, a malá se narodila přesně 36tt takže jsem byla ráda. Ono se stejně tak říká, že kočárek by neměl být v bytě dřív než dítě, ale my jinou možnost neměli, takže jsme se na pověry vykašlali.

  • Já teď čekám druhé, 17.tt. Mám dost oblečení, něco moje, něco poděděné, po prvním - ale ted čekám holčičku. Oblečení je u našich. Po UTZ ve 21.tt mám v plánu to prostě pobrat, vybrat neutrální a napsat seznam, co všechno budu ještě potřebovat. Možná je to brzo, ale když máš pak vše kupovat během dvou měsíců a máš první, tak je to pálka. Takže během března si vče přeberu, duben a květen dokupovat co potřebuji a v červnu začnu prát a chystat. Termín mám v půlce července. Už ted mě bolí záda, takže nevím, jak pak vydržím u žehličky. Navíc se musím věnovat i prvorozenénu, takže začnu včas a pomalu :-)

  • Nakupovala jsem, jak bylo potřeba a jak byla nálada. Nejsem poverciva a mam nazor ten, že jestli se něco stane, tak se to stane bez ohledu na to, jestli mám doma kočárek nebo ne. Nedovedu si představit, chystat všechno až po 30tt, to jsem měla takovej tlak na mocak, a unavu, že jsem už byla ráda, že už můžu jen dochystavat :) ale každej to má jinak :)

  • Petrakim29.1.2018 13:04

    Nakupovala jsem od 12 tt.prvni věc byl kočár z druhé ruky.nejsem poverciva a co se me stát,tak se stane bez ohledu na to,kdy co miminu poridim.nyní jsem 31 tt a mám v podstatě všechno az na drobnosti.

  • už od pozitivního těhotenského testu - začalo to drobnostmi pro radost, po 1.trimestru už více věcí. strach ničemu neprospívá a co se má stát, to se stane. naopak to, že člověk něco koupí mu udělá radost a těší se na toho drobečka o kousek více.
    taky pro mně bylo výhodnější využívat sezonních slev, a nebyla to pak taková darda naráz, ale postupně a pozvolna, kdy mně netlačil ani čas, že ještě nic nemám a už by to něco chtělo a nemusela sem brát "cokoliv" jen proto, že fakt musím. navíc se mi nechtělo se v pozdějším těhotenství chodit po obchodech s velkým bříškem (3.trimestr mi padal na léto a to mi bylo lépe doma ve stínu a se studenou sprchou poblíž než v obchodě).

  • zakewka29.1.2018 14:31

    Tak pár oblecku mám, v sobotu jsem dovezla kočár, postýlka je ve skladu těžko říct v jakém stavu.. a jsem 32tt.. prat budu až se přestěhuju což bude cca za měsíc.. No když nestihnu on to někdo udělá za mě.. sice nevím kdo, ale stresovat se tím nehodlám.. :-D

  • Velesikova3.3.2021 15:26

    Já rozhodně doporučuji mít ve výbavě na miminko hnízdečko, ve kterém můžete nechat dítě spát a nemusíte mít strach, že by se skutálelo z postele. Našla jsem opravdu krásné hnízdečko z kvalitní látky a příjemného materiálu od https://www.valeryhandmade.cz/hnizdecka/ za necelých 1300 korun. Malá mi v tom spí velice ráda, protože má díky tomu i větší pocit bezpeční

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 516 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist