viroza v tehotenstvi

Otázku položila: Bývalá uživatelka #36144 13.1.2012 14:23

Dobrý den, tento týden jsem zjistila, že jsem těhotná cca 3-4 týden. Už od vánoc se mě drží viroza (ucpaný nos, bolest a točení hlavy, zvýšená teplota okolo 37"C). K doktorce jsem objednaná až na příští týden a bojím se, aby to nějak neuškodilo dítěti.

Děkuji všem za odpovědi. Ted jsem měla 3 dny volna, tak jsem měla možnost konečně zalehnout a je to mnohem lepší:-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • na antipyretika bacha!!! Acoš, paralen a panadol a spol by se vůbec brát neměl pokud to jde, protože může poškodit vývoj dítěte. Myslím, že nějaké objednání zde není na místě, pokud je ti blbě už delší dobu, tj. to přecházíš nevyléčené, a k tomu jsi těhotná. Mazej k doktorce, musí tě vzít. Prostě vysedět frontu je lepší než aby pak miminku něco bylo!

  • Ahojky, taky jsem byla někdy ve 4TT nachlazená a bolelo mě v krku. Pak jsem to chytla ještě jednou někdy v 9TT. Našla jsem, že těhotné na bolení v krku mohou Septisan a na nachlazení jsem si koupila homeopatika Oscillococcinum, které se taky v těhu může. Hodně jsem ležela, pila čaj s citronem a medem a docela rychle jsem se z toho v obou případech dostala a teď už jsem v 22TT :-))

  • Na teplotu můžeš občas paralen a na rýmu mořskou vodu nebo dětský kapky do nosu. Já to používala taky a gynekoložka mi to schválila. Ať se z toho brzo dostaneš

  • Ahoj, já jsem 15tt. a jsem taky nachlazená. Stále ošklivá rýma, chrchlavý kašel a lehce zvýšená teplota. Manžel je lékař, tak mi nechal nabrat krev a měla jsem tam něco zvýšeného. Tak hned volal mojí gynekoložce a ta řekla, že mám brát paralen nebo panadol, že tyhle léky jsou v pohodě. Asi v 12.tt jsem zas měla hrozné bolesti hlavy, až mi bylo špatně, tak jsem se jí také ptala, co s tím, a též říkala, že jen paralen. Jiné léky jako třeba Ibuprofen úplně zakázala právě proto, že by to mohlo uškodit dítěti, že nejsou orgány ještě tak vyvinuté. Prostě jediné, co mi povolila, je paralen, prý můžu dva prášky denně.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 535 odpovědí a 409 722 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist