vaše zkušenosti s úřady?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #43065 12.4.2012 11:43

Poslední dobou zjišťuji, že se mi ještě nestalo, abych narazila při různých vyřizováních na úřadech na zcela kompetentního člověka, který by mi opravdu dokázal říct všechno tak, jak to má být. Snad v každém dopisu od soudu najdu nějakou chybu, na kterou musím upozornit a vyžadovat nápravu. Nesedí jim označení účastníků řízení, požadují poslat to, co tam už dávno mají ve spisu a tak je to pořád dokola. A pak nemají být ty státní organizace zavalené prací při jejich "vysoké" efektivitě práce. Dokonce jsem měla i chyby v rozsudku.
A dnes další dopis od soudu a opět chtějí to, co tam již dávno mají a odkazují se na moje podání, které jsem nikdy nepodala. Zase tam budu volat a zase jim budu vysvětlovat, že v tom mají bordel.
Nevím, zda jsme jen já takový smolař, ale tohle se mi děje u tří různých soudů v republice a nejedná se o žádný zapeklitý problém. Ale jen o alimenty, výživné a styk s dítětem. Už to docela unavuje.
Máte někdo podobné postřehy??

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já jsem sice úřednice, ale souhlasím :) Většinou se najde na každém pracovišti debil, který v tom dělá bordel a vůbec se v tom nevyzná;) Zřejmě pozůstatky toho, že se dříve nepřijímalo na základě výběrové komise a psaní testů. Prostě se tam přes známé dostal i úplný **** a pak to takhle vypadá;) Se soudy zkušenost nemám, ale běžně mám na krku plno správních řízení a když jsem jedno přebírala po nejmenované kolegyni, která šla na mateřskou, tak jsem nestačila valit oči, jaké v tom měla chyby.
    Bohužel ale plno lidí neví, že tam ty čůzy musí dělat důležité, většinou dělají jen to, co jim nařizuje zákon a všichni si pak stěžují, co všechno po nich ty slepice chtějí, ale ony za to nemůžou;) Zkuste si sednout za přepážku a vysvětlovat jednomu blbovi za druhym, že už po padesátý nepřinesl rodný list a že bez něho mu nic nedáte;) Nebo že to pořád vyplnuje špatně, nebo že nemá na žádnou dávku nárok... ono to s lidmi není tak jednoduché, lezou vám tam pořád dokola, na socálních dávkách jsem byla jen chvíli jako rychlí záskok a nechtěla bych se tam vrátit, všichni si myslí, že jim ta úřednice sedí na penězích a vylívají si na ně zlost.

    Já tuhle práci miluji a troufám si říct, že (ve svém oboru samozřejmě) se vyznám dobře a vždy poradím.
    Nechápu, proč to dělá někdo, koho to nebaví a nezajímá, zákony byly vždy mým koníčkem, ústavu umím naspamět do těd a to ji ani nepotřebuju;)

  • Ahoj,tak nějak to mám se soudy já-tři soudy o zvýšení výživného a třikrát žádost o můj průměrný čistý příjem:-D Ex ho nedodal ani jendou a to nevadí:-D Pak se zkoumala zadluženost obou partnerů-kdo dnes nemá půjčku na byt,že?-tak mi místo 200 000 Kč napsali do rozsudku,že dlužím jen 20 000 Kč.Nesmí se člověk nechat dát.Co je psáno,to je dáno.Taky nechápu,kde ty kopance berou,když soudkyně diktuje,zapisovatelka si jí nahrává a při tom zapisuje.Má pak i možnost si opravit chyby.Jsme prostě kus,co musí vyřídit:-o To nám na odvolacím soudu prodloužili termín,do kdy nás musí ze zákona vyřídit,tak se ještě zasmějem:-D

  • :-D Tak nás si jendou paní z FÚ zavolala na kontrolu účetnictví a nevyznala se ani v daňovém přiznání. Bylo to úsměvné, ale kontrola dopadla dobře a já si oddechla.

  • Ani neřeším, kolikrát tam sedí čůtzy, co maj tak akorát na to, někde uklízet záchody, dělaj veledůležitý a přitom nevědí nic, kdybych tu měla vyprávět žádost o MD při přechodu z RD, román a vzteky už jsme viděli rudě doma všichni:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))...tímto se omlouvám všem těm schopným, na které jsem dosud bohužel nenarazila....

  • Máš pravdu, spousta úředníků vůbec svoji práci nezvládá a pak jsou s tím akorát problémy. Mě osobně na tom nejvíce štve to, že když člověk potřebuje s něčím poradit, tak člověk, který by to měl znát, tak o tom nic neví. A také mě mrzí to, že tito lidé jsou zaměstnaní a dělají práci, o kterou nemají zájem a pak nejsou schopní komukoliv poradit, protože práci neumějí dělat dobře. Narozdíl od spousty lidí, kteří jsou nezaměstnaní, rádi by pracovali, práci by vykonávali stokrát lépe, než lidé, kteří zaměstnaní jsou, ale pracovat nemůžou, protože jim místo zabírají právě takoví neschopní lidé, kteří tam jsou. Je mi jasné, že všichni úředníci neschopní nejsou, ale je jich spousta. Pak se nedivme, že nikdo nic neví a všechno trvá tak dlouho.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist