v kolika letech si vaše děti začly po sobě uklizet?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #61729 7.11.2012 13:48

Ahoj holky chtěla bych se zeptat od kolika si vaše děti uklizeli za sebou ten bordel co po sobě dělali?děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, to nebude věkem. Syn (3,5) si celkem po sobě uklízí, ale byla jsem ubezpečena, že brzo ho to přejde.:-D Manžel (26) a švagrová (23) na to nepřišli doteď, že ty věci, co jím odpadnou od rukou nemají nožičky a neskočí na své místo sami.:-D

  • Ahoj, to asi záleží na tom, k čemu je vedeš. Kamarádka co má holčičky cca 5 a 4 let je jen tak nepřinutí a samy si po sobě neuklidí. Naopak přítelovy dcerky 6 a 4 po sobě v klidu uklidí samy a někdy i samy od sebe.

  • tohle je opravdu o přístupu, já syna vedu od začátku tak, že si po sobě po hraní uklidí, je ještě malý, takže mu s tím pomáhám, ale dokud není uklizeno nic dalšího se dělat nejde. Děláme to zábavnou formou, tak ho to baví. Když si jdeme někam hrát je to totéž a v mateřském centru jsme do uklízení zapojili o ostatní děti a matky jen koukaly, jak jim to šlo a že prý to doma nedělají. Syna dost zapojuji do dění domácnosti, tak se mnou vaří, umývá nádobí, pomáhá s těstem při pečení, pomáhá prát a podává kolíčky, když věším prádlo, páruje se mnu ponožky. Vždycky je to velká sranda.

  • lulatko7.11.2012 18:30

    Přesně, není to o věku, ale o tom, k čemu dítě vedeš a samozřejmě bez důslednosti to nejde. Když se to navíc dělá zábavnou formou, jde to líp. Dcerka je ráda, když mi s něčím může pomoct, zhruba od roku a 3/4 tak vyndává věci z pračky do lavoru, jakmile dopere, nebo uklízí a třídí příbor z myčky. Uklízet po sobě bordel se s takovým nadšením nesetkává, ale třeba na kostky se mi osvědčilo dát jí plastovou skleničku nebo kyblík, zbírá si to do toho a pak to sype do krabice. Stejně tak tužky po kreslení, hračky do skříňky. Někdy ochotněji, někdy méně, ale tady je prostě důležitá ta důslednost. Někdy pomůžu taky, ale většinou vymyslím dobrý důvod, který ji zaujme a je ráda, že mi tímto může pomoct. Takže své hračky si uklízí cca od 2 let.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist