unava :-(

Otázku položila: petulinkaa13 17.1.2012 23:21

Holky potřebuji radu co na unavu,jsem proste porad unavena :-( když mam ranní,vstavam ve 4:15,když pak přijdu z ranni kolem třetí,tak pravidelne kolem pate proste do minuty usnu,spim tak 4 hodky nekdy dele,pak jsem tak dve hodky vzhuru a jdu spát do postele zase do rána,ale nekdy se vzbudim,teda manžel me vzbudi a jen prelezu z obyvaku do loznice a spim zase do 4:15 :-( když mam odpoledni do 22:00 hod.je to docela v pohode,to chodim spát kolem jedny rano a spim tak do 9:30.Je teda fakt,ze pak se v praci najim tak kolem ty sesty a spala bych :-( O vikendu vstavam kolem 11:00 hodiny a jsem docela v pohode,hlavne jsem nejlip odpocata,kdyz naspim tak 17 hodin v kuse,je to normalni? no neni,ja vim :-D ale spis se ptam na tu ranní,v práci docela v pohode,ale prijdu domu,udelam co potrebuji,zaujmu polohu gyucink a jsem hnedka tuhá :-( a lehnout si musim,protože bych usnula i v sede :-( jsem proste bez energie a timpadem jak jsem unavena,nic me nebavi,nemam na nic silu :-( abych nejak prekonala tu unavu a kdyz jedno odpoledne nespim,jsem pak ten dalsi den jak zabita :-(

Holky dekuji za názory,k doktorovi zatim jít určite nehodlam, i když vim,že to myslíte dobře :-) dnes jsem to řekla manželovi,protože videl jak vypadam a jeli jsme nakoupit nejaky vitaminky,cečko,ovoce atd. když jsem prisli domu,udelal mi cajik,vymackal do nej citron,dal medik a hlída me :-) myslim si,že to je tim,ze neuzivam zadny vitaminy,ovoce a zeleninu jsem nemela tak pul roku a hlavne piju 3-4 kafe deně,ale normalniho pití treba nekolik dni vubec :-( jo napiju se pul hrnecku,ale vic do sebe nedostanu :-( a to si myslim,ze je zaklad,nejaky ten vitamin a hlavne pitný režim,který nemam odjakživa,je fakt,že jsem zkousela pred konecem roku dodrzovat pitny rezim a bylo to lepsi,tak to zkusim takto,jeste si pujdu koupit do bylinné lékarny caj na odkysličení tela,pije se 3 mesice v kuse,kazdy den,ranni od 8:00 - 10:00 a odpoledni myslim že od 15:00 - 17:00 a pomaha pry,uz mi to rikalo vic zenskych,tak uvidime,za zkoušku člověk nic nedá,protože takhle už to nejde fungovat v tom tydnu po ranni,každopadne temi smenami to má taky svuj podil,kdyz jeden tyden mam ranní a druhý odpoledni a posledni tři týdny jsem mela od 6:00 - 18:00 zaskakovala jsem za nemocnou kolegyni.Takže tak holčiny,moc dekuji,jinak tazatelce co se psala na těhotenství,jestli náhodou nejsem - tak nejsem :-) u me by to byl zázrak,takže to urcite ne,tohle je dlouhodobejsi problem :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • resime stejny problem,teda spis muj nez ja,dela taky na dve smeny a delal to stejne,po ranni si odpoledne zdrimnul,pak mel zase problem usnout v noci,proste neco jako ty,ted si proste rekl,ze po sichte nebude chodit spat odpoledne,maximalne,ze treba koukne na nejaky filmek,ale pokusi se neusnout,proste si chce nastavit nejaky rezim,ktery by fungoval,aby nespal na nekolikrat...zatim je to v pocatku tak uvidime jak bude fungovat :-)

  • napadá mě, že teď v zimě a taky při tak brzkém vstávání ti třeba může chybět v těle nějaké živiny, já byla třeba mrtvá únavou při nedostatku železa a hořčíku v těle. požádej dr, aby ti vzala krev a řekni jí, jak se cítíš. hodně štěstí!

  • full.avl17.1.2012 23:31

    a nemáš třeba na prd stravování? to by i mohlo způsobit únavu. Jinak bývá únava při poruše štítné žlázy. Pak je možnost taková, prostě naučit se vstávat brzo i o víkendech. Aby sis prostě zvykla že vstáváš brzo. :-)
    A nebo další možnost, nejsi těhotná? :-D

  • Ahojky. Asi bych zašla k doktorce a zkusila se s ní poradit. Mívala jsem taky pocit, že bych mohla pořát spat a nakonec jsem to pořešila tak, že když jsem si chtěla odpoledne zdřimnout natahla jsem si budík max na půl hodinky. To musí odpoledne stačit a hlavně se líp vyspíš v noci. Chce to pravidelnější spací režim. Chvilku to bude těžké, ale organismus si zvikne. Jo a hodně důležité je čerství vzduch, únava bývá z nedostatku kyslíku. Hodně štěstíčka :-)

  • Simone18.1.2012 9:54

    Já si říkám, zda nejsi unavená z nepravidelného režimu. Pro tělo je nejlepší, když si na něco zvykne - třeba denně jít spát ve 23 hodin a vstávat v 6. Když to nejde, tak alespoň střídat, ale dodržovat nějakou rutinu. S tím spaním po obědě to chápu, ale možná pomůže zkrátit tu siestu na max. dvě hodiny. A o víkendu vstaň třeba v devět a po obědě si dej opět stejně dlouhou siestu, jakou si dáváš po práci, když máš ranní. První týdny ti bude připadat, že se to nelepší, ale pak by se to mělo zlomit. Pokud ne, pak je to případ pro doktora (ale preventivně se můžeš nechat vyšetřit, zda v tom není něco jiného).

  • ahojky, určitě se nech vyšetřit, takhle dlouhý odpolední spánek mi nepřijde zrobna ok...zaměřila bych se na krevní obraz, železo a na hormony štítné žlázy...tělo je dlouho schopné se adaptovat a pak mu jednoho dne prostě dojdou síly...

  • donalabuznice15.4.2020 21:52

    Ahoj, taky jsem měla s únavou velké problémy a musím říct, že mi ke zlepšení dost pomohly tipy z https://ideaclub.cz/media/jak-na-unavu-a-ospalost-dozvite-se-4-nejlepsi-tipy Nejvíce pak pomohla změna jídelníčku, kdy jsem začala jíst mnohem více ovoce a zeleniny a misto toho vyřadila mléčné výrobky, mouku a cukr.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 239 otázek, kterým se dostalo 271 634 odpovědí a 409 762 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist