ukončit fungující vztah a užit si mládí?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #65222 23.10.2012 15:36

Ahoj :) Už delší dobu přemýšlím. Mám přítele víc jak 3 roky , už sme si prošli i nějakou tou krizí a tak a od te doby máme kraásný vztah hadky sou málo kdy a když už tak je co nevidět usmíření, cítím se šťastná a je mi s nim dobře. Hodně našich známých nám závidí že máme až tak idylický vztah :) Ale pořád si říkám jestli to neukončit a trochu si neužívat života a ne se hnedka takhle vázat :) chtela sem ze jeste do tech 20 bych chtela hodne cestovat, poznavat nove lidi a tak. Teď většinu času věnuju mu a nikam nejezdím protože on mi pak pořád volá a píše jak mu chybím a tak a prostě vytváří nátlak abych zase jela domů. Když už si řeknu že to teda ukončím a začnu tak trošku jinak žít zmocní se mě pocit že bez něho vlastně být nechci :( Bojím se že teďkom je to sice super vztah ale promarním takhle mladistvý život a pak az zacnu pracovat a tak mśe neco treba zvrtne rozejdeme se a uz nebudu mit vek na to abych sla nekam pařit nebo si užívala. Nechci pak litovat ... Vím že mi neřeknete udělej to a to , jen by mě zajímal váš názor jestli byste ukončily fungující krásný vztah abyste si užili mládí a až časem si hledali partnera na dýl a nebo zůstali ve vztahu ? :) Dekuju vsem za nazor :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, já jsem si našla stálého partnera až ve 25, ale napíšu ti, co bych asi na tvém místě udělala já. Myslím si, že nemusíš vztah hned ukončit, prostě pokud chceš někam vycestovat, tak bych jela a ono už tohle samo ukáže, jestli ten vztah je natolik silný. Takže bych hned všechno nelámala přes koleno, ale rozhodně bych se nenechala takhle svazovat nátlakovými řečmi a sms.

  • Ne, neukončila bych ho. Jsem se svým prvním partnerem a to od patnácti, ted je mi přes 27 let a jsme spolu pořád štastní. Nelituji toho, že jsem nelítala po diskotékách, nepila a nebavila se tolik s kamarády, protože většinu času jsem byla s ním, stejně tak jsem bez něj málokdy někam jela a když už, tak i mě bylo strašný smutno. Cestování jsme si užili spolu dosytosti. Nějakou dobu jsme v zahraničí i žili a projeli jsme si všelijaké kouty světa, přes USA, velikou část Evropy až na západ a moc se těšíme do thajska. Když si to člověk umí zařídit, tak to ve finále nevyjde zase na tolik, i když něco to stejně stojí, ale jste mladí, tak si můžete užívat, ještě nikoho neživíte. Ani nespočítám kolikrát jsem za náš vztah o někoho z okolí slyšela, že se mám bavit a užívat si mládí, že jednou budu litovat atd. Tahne mi na třicet, mám čerstvá dvojčátka, úžasného muže a vůbec nic mi nechybí ;)
    Ty musíš vědět, co potřebuješ. Jestli jsi typ, který se potřebuje vyřádit nebo ne. A také samozřejmě pak ty své potřeby zkus nějak zkloubyt s partnerovými. Vztah je o kompromisech, ne o tom, že ty si odepřeš všechno, jen aby on byl spokojený ;) Jestli vám vztah funguje, jsi štastná, tak by byla škoda ho zahodit, možná by jsi spíš než toho, že jsi se nebavila litovala ztráty vztahu.

  • Já se v tom snažím najít ten fungující vztah, co je v nadpisu. Na jednu stranu píšeš jak je to všechno skvělý, jak to funguje, ale to je jen pár věcí na které se při tomto hodnocení díváš. Vztah není jen o tom, že se nehádáte. Myslím, že váš vztah moc nefunguje, pokud přemýšlíš o rozchodu nebo o tom že si chceš užívat bez přítele...stejně jako když píšeš, že jsi pořád s ním a sama se nebavíš protože on by ti psal ty a ty sms.....promiň že to teď tak řeknu, ale vy máte problém.
    On ti dává málo svobody, svobody, kterou ty potřebuješ! Já když byla ve vztahu šťastná, tak jsem neměla potřebu přemýšlet o rozchodu abych si užívala. Neradím, abys to ukončila, jsem spíš napravovatel vztahu :D, já bych si s ním o tom zkusila vážně promluvit. Sednout si a říct jak se věci narovinu mají. Třeba mu dej přečíst tohle. To co jsi řekla nám, řekni hlavně jemu, je fér aby to věděl a podle toho mohl reagovat. Buď se budete snažit to oba zlepšit a on ti dá víc svobody, budeš moct cestovat atd. a nebo řekne, že tohle ti dát nemůže a pak budeš odpověď na svou otázku vědt ;-).

  • Třeba byste mohli cestovat spolu, ne? Jde o to nemít nudu a pořád se na něco (společně) těšit.

  • Ahoj, já bych se taky nerozešla. Proč ničit něco, co funguje. Zkuste se domluvit a každý chodit pařit zvlášť s tím, že si nebudete psát a stíhat se, nejste srostlí a můžete fungovat odděleně :)
    Uvidíš, jestli ti to bude víc vyhovovat. Problém bych řešila, až nastane.

  • Rozhodně bych se nevzdala fungujícího vztahu a docela Ti závidím, že Ti píše, že chce být s Tebou a tak. Já u přítele vím, že to chce, že je rád když jsme spolu, ale není ten typ, co by mi to neustále psal a já bych to i chtěla :)
    Takové úvahy jako máš ty by mě ani nenapadly, takže za mě rozhodně nekončit ;)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist