tříleté dítě a kofola

Otázku položila: Anonymní uživatelka #109503 8.8.2013 19:21

Ahoj maminy, chtěla jsem se vás tu zeptat, jak se díváte na nalévání malých dětí kofolou a kolovými nápoji. Dnes jsem byla za exota, že jsme malému nepovolila kofolu, které se dožadoval, když viděl, že ji pijí ostatní děti. Měl svůj džus a ovocný čaj, které má rád. Občas dostane hlt ochutnat, když si ji někde dám, ale ani já to nepiju moc často. Kávu, víno a pivo vůbec neochutnal, ač v okolí taky vídám, jak se děti jeho věku těmito nápoji nalévají.
Jak to máte vy se svými ratolestmi?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Myslím že není potřeba. Nic zdravého tam není, jen hromada cukru. Děcka mám podstatně starší a na takové nápoje nejsou zvyklí. Domů se tohle skoro vůbec nekupuje a dají si jen když si jdeme někam sednout. A ani si sami z kapesného takové pití nekupuji a myslím, že o nic nepřichází, spíš naopak.

  • Já děti nemám, ale spíše se špatně dívám na maminky, které automaticky svým ratolestem objednají v restauraci kolové nápoje a naopak maminka, která objedná čajík nebo džus pro mě určitě není exot, ale člověk, který opravdu dbá na zdravý životní styl svého dítěte. Jsem servírka a občas se nestačím divit, co si u mě maminy objednávají pro děti.

  • To bych tak malému dítěti fakt nedávala, není nad zdravé návyky od dětství a na kofole s tunou cukru a podobnými není zdravého lautr nic.

  • Vlastní děti nemám, ale stačí mi co vidím v rodině. Dětem se cpe vše o co si řeknou a když byly malé nabídlo se jim cokoliv nehledě na to jestli to je zdravé či není. A to včetně piva - syn mé sestřenice bere jako automatickou věc, že když vidí jak někdo z blízké rodiny pije pivo, smí se napít i on (teď je mu 5, ale dělá to roky).
    Rozhodně si stůj za svým názorem! Do toho co tvé dítě jí a pije nemá právo nikdo zasahovat tak jako ty sama. Já fakt nesnáším, když okolí říká matce ať dítě nechá a dá si co je mu libo. A vždy tyto řeči probíhají před dětmi, které z toho vykoukají, že ptát se maminky nemá smysl a zeptají se tety, babičky či někoho, kdo jim to dovolí...

  • Martasek898.8.2013 20:55

    Když to malá vidí, maximálně jí trošku limonády, nebo coly naliju do vody, jen aby viděla, že jsem nalila, je toho tak lžička a víc nic. Jinak nenalévám, nesladím ani čaj, což třeba tchýně ano, když u nich malá je.

  • tak kolové nápoje takovým prckům bych taky nedávala.
    já tento týden viděla klučíka - tak 7 let maximálně, jak si otevírá energy drink a pije to (sám si ho asi i koupil, protože vedle byl obchod kde tuhle značku prodávají). nechápu, jak ho na to někdo mohl naučit >:-[
    drž se své zásady a děláš jen dobře - jak pro děti tak pro sebe do budoucna.
    dcera (13let) kolové nápoje taky dlouho neochutnala. tedka občas dostane celou láhev (má ji na pár dní a to ji ještě někdy tajně upiju), ale sama ví, že to není nic moc a nemůže potom spát.

  • Ahoj, souhlasím s holkami, že si nemáš nechat "kecat" do výchovy, vždyť Ty jsi máma a máš za dítě zodpovědnost...Takže co bude pít nebo ne, je čistě Tvoje věc (a otce dítěte).
    Ale na obranu těch maminek, co Kofolu dávají...Kofeinu tam je malé množství a pokud se Kofola nedává dítěti denně, tak mu to určitě neuškodí...Pokud Ti jde o cukry, tak Ty jsou v džusech přeci taky. A porovnávala jsem složení standartního džusu (ne žádná super kvalita) a Kofoly a s Éčky jsou si docela kvit...Takže, ať si každý do svých dětí leje co chce...
    P.S.: Ještě ohledně toho vína jsem si vzpomněla na jednu příhodu, kterou mi vyprávěla holčina, která pracovala v speciální mateřské školce...V rámci školkového režimu jezdily s dětmi na ozdravné pobyty do hor. Když v noci nějaké dítě nechtělo spát a byl s ním problém, šoupli mu lék na uklidnění (měli tam lékaře). A když se nespavost projevila na dítěti dotyčného lékaře - rozhodně jí nedal prášek - ale dal jí trošku napít vína...Když jsem to slyšela, tak jsem si říkala - to snad není možný...Ale pro mne z toho vyplynulo, že víno není až zas takové svinstvo, oproti lékům určeným na uklidnění dětí :O=.
    Takže pokud není někdo "magor" a dá mu jenom líznout (a nedělá to z důvodu jako ten doktor >:-[, ale jen, aby dítě ochutnalo, jak je to ¨hnusný") - tak mu to určitě neublíží...

  • já to nedávám, fuj.. ani chipsy... a za exota? jo, jsem za exota..

  • Vítej v klubu exotů :-D Ja mam skoro dvou lete dite a taky nechapu proc to nekdo detem dáva a neresi. Kamoska dáva male v roce uplne vse, ve 4mes pribinacek,......Podle ni to moc resim, podle me ne. Kazda jsme mama a delame a davame svym detem to nej co uzname za vhodne. Jak rikas, nerikam,ze nedam na uzicku ochutnat,ale to je vse. To je pro dospele a hotovo. Nejsi divna, jsi normalni.

  • rozhodne bych nedavala, mame v pribuzenstvu holku, odmala smela kofolu, hranolky, chipsy a ted je dost obezni, ac je bezlepkarka a v jeji rodine jsou samy hubenouri. navic neji zeleninu,jen same nezdrave veci, takze tezko zhubne. myslim,ze se je to trochu tim detstvim...

  • To je supr, člověk se chová v podstatě racionálně tím, že nedává přeslazený nápoj s kofeinem dítěti a ještě se za to bude cítit trapně..to je doba:-) Zatím nemám děti, ale to, co vidím kolem, to je masakroidní: např. tlustý (a to velmi!!!) malý chlapeček, který se cpe párkem v rohlíku---jak je možné, že to rodiče dopustí, koupí? Vždyť dítě si samo neřekne, hele mami, jsem tlustý, sotva se válím, už mi to nekupuj, v dospělosti se sotva unesu a budu nemocný! To jsou důsledky a kdo za to může! Jedině rodič.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist