tři děti po dvou letech?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #44829 29.4.2011 14:43

Ahoj ženský..chtěla bych znát vaše názory na tři děti.. byt 3+1, finanční zabezpečenost ...
Máme dvě dcery 4 a skorem 2 roky.. začínam toužit po dalším dítku.. moc bychom chtěli chlapečka..
když nevyjde samozřejmě se nezblázníme..
Myslíte, že ještě počkat aby ten věkový rozdíl byl větší aby pro nás rodiče to nebylo tak náročné..nebo v zájmu dětí aby byli co nejblíž věkově k sobě.. aby pak to nejmladší nebylo odstrkováno.. jaké máte zkušenosti nebo náhled na věkový rodíl mezi jednotlivými dětmi?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Můj manžel je z šesti dětí (je mu 23 a je prvorozený, bráškové mají 18, 13 a 10 let a sestřičky 21 a 15) - věkový rozdíl mezi nimi je vždy 2-3 roky a nikdy jsem neviděla šťastnější rodinu a lepší sourozenecké vztahy! Samozřejmě finanční situace nebyla nikdy tak úchvatná, že by se každý rok jezdilo na dovolenou, ale maminka vždy vše zvládala bez problémů. =) Sama bych taky ráda měla prcky s tímto odstupem, přijde mi to ideální, já jsem se svým bráškou o 4 roky a už to nebylo takové - i když bůhví, třeba byla u nás chyba jinde... =)

  • Máme to úplně stejně. Máme dvě holčičky 4 a skorem 2 roky a chceme ještě jedno. Už to nějaký čas zkoušíme, ale zatím si to samo tělo řídí, kdy bude to třetí :-)))

  • No u nás to bylo to samé. Můj brácha se narodil, když mě bylo 5 a sestře 3 roky. Nikdo z nás nebyl odstrkovaný, ale bráška, jelikož byl nejmladší a konečně kluk, tak byl nejrozmazlovanější. Také bydlíme v 3+1 :-). A hodně jsem mamce s bráchou pomáhala, že jsem ho třeba vodila do školky nebo ho vyzvedávala v družině, učila se s ním a tak, když byla v práci na směny. Takže si myslím, že ten věkový rozdíl mezi prvním a třetím dítkem těch 5 let je tak ideální. Akorát, když si chtěl hrát s hračkama, tak nás už to moc nebavilo, ale zase jsme mu četly se sestrou pohádky :-).

  • Ahoj, zkušenost mám prakticky totožnou..(Po dvou letech už třetí dítě samozřejmě nestihnete)-Já děti 7, 5 a 1 rok a když byly prostřední 2 roky, tak jsem začala působit na manžela-trvalo mi to víc jak rok a pak se hned zadařilo-je to pohodička, všechno jsem si užívala snad ještě víc, než když jsem čekala dítě 1., ale to jedno dítě mezi druhým a třetím tam chybí-ale kdyby bylo po těšch dvou letech, tak nevím (přeci jen to je náročnější-těhotenství a na požitek z miminka není moc času..)-po třech už je to krapet lepší....Při tom větším věkovém rozestupu nevzniká ani tak partnerství, ani myslím nedochází k takové sourozenecké rivalitě, ale spíš starší ochraňují a pečují...

    Známá má 3 děti pokaždé cca s dvouletým rozestupem- a to třetí je stejně bokem, stejnou zkušenost má i manžel-také 3ti rozený po 2 letech od bratrů, kteří jsou o 1,5 roku....Tak si zas říkám, když bokem, tak bokem tak, aby si maminka odpočinula a miminko si užila, ale jak říkám, ten větší věkový rozestup je hodně zdát-v pozitivním i negativním smyslu, vše má své pro i proti...

    Můj původní ideální plán byl 4 děti-2 a 2, ale teď fakt nevím, kdyby se povedlo, tak bych se nezlobila, ale, mám obavy-společnost, blízké okolí- nám tak trochu předkládá určitý standart a to tři děti jakžtakž splňují, ale 4? Navíc ve mě hlodá červíček, zda ona společnost nemá krapet pravdu a já si to vše jen dost idealizuju, tak opravdu nevím, ale jsem schopna a ochotna podlehnout svým ideálům a prát se o ně. Bohužel si to nedokážu finančně spočítat, zda na tolik dětí máme nebo ne, zatím vycházíme s přehledem, sice máme nárok na přídavky na děti, ale žádné dluhy a k nám domů by se další dítě také poskládalo, ale váhám. Kdybych chtěla naplnit svůj ideál, tak pomalu abych se však pomalu měla začít snažit o čtvrté...Hltám zkušenosti jiných, kteří mají tolik a více dětí, tak pokud máte, budu ráda, když se podělíte :-)..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 538 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist