trávenie - trápenie

Otázku položila: Anonymní uživatelka #311187 28.4.2015 15:57

Ahojte :)

Mám veľké problémy s trávením. Moja stolica sú ako tzv. zajačie bobky.
Na toaletu idem každé dva - tri dni a vždy sa vyprázdnim len do polovice. Ja len keď mám hnačku tak poznám ten pocit keď sa vyprázdnim úplne. Vraj je to aj stravou no jej zmena mi vôbec nepomohla. Neviete o nejakých liekoch? že proste dám si ho a do chvíle sa dostaví to že budem musieť utekať na toaletu a je po probleme?

ďakujem

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Zvážila bych návštěvu lékaře. Pokud už jste upravila stravu a nepomohlo to, mohlo by to značit nějaký zdravotní problém. Určitě to nepodceňujte! Základem je dostatek tekutin a vláknina ve stravě, popřípadě vám mohou pomoci i nějaká semínka, která vám budou stěnu střev čistit.

  • Ahoj, otazka je "jak zmenila stravu" ja jsem mela/mam obdobny problem akorat ze teda ho mam posledni 4roky (po velkem urazu) a hodne mi pomohla jedna odbornice na zadravou vyzivu, takze muj kazdy den zacinasklenici teple vody s pulkou vystaveneho citronu a jednou lzickou biologickeho medu. Vi se, ze citron ma "opacne" ucinky, ale proto tam je rozmichana ta lzicka medu. Potom musi byt tam 30min pauza at to to telo krasne procisti, nasledne na snidani si nakrajim jedno kiwi s yogurtem, cerelie, orisky, seminka atd....plus zase lzicku medu. Na svacinu si davam ovoce, odpoledne piju kavu zredenou mlekem (sojovym mlekem) a piju celkem hodne vody. No behem jednoho tydne jsem na sobe zacala pozorovat krasne zmeny. Mimo to se mi zlepsila i plet. ( jo a doktor mi rekl, ze po takovem urazu jaky jsem utrpela, tak ze v podstate se ty streva muzou "dat do kupy" za 10, 20 let nebo nikdy, ze to se proste nevi. No a ejhle ono to jde i jinak :) Moc drzim pesti, jelikoz vim, jake to je vyprazdnit se uplne, rychle a bezbolestne a zaroven vim jake to je se trapit s bolestma a neumet se vyprazdnit......takze opravdu zalezi na jidle a na hydrataci tela. Napis jestli jsi to zkousela a jake jsou vysleky.

  • Za sebe můžu doporučit psyllium. Mě pomohlo dost, i teď v těhotenství. Účinek se nedostaví hned, ale cca za 4 dny :). Koupit se dá v lékárně, zdravé výživě... Cenově dostupné a je to vcelku poživatelné :) držím pěsti

  • stolice ve tvaru zaječích bobků může značit rakovinu střev. změnu stravy už jsi zkusila a píšeš, že nepomohla. určitě si zajdi za dr. co nejdřív

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 712 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist